Stiri

Android depaseste Apple in ceea ce priveste download-urile de aplicatii

Publicat: 09 sept. 2011
Este de asteptat ca Android sa depaseasca Apple pentru prima oara, in ceea ce priveste numarul descarcarilor de aplicatii, potrivit firmei de cercetare Ovum.

Android ar putea atinge 8,1 miliarde download-uri de aplicatii in acest an, comparativ cu 6 miliarde pentru dispozitivele Apple iOS. Aceasta marcheaza o crestere exploziva pentru ambele platforme. Apple a avut 2,7 miliarde download-uri anul trecut, in timp ce Android a inregistrat 1,4 miliarde. Este de asteptat ca numarul total al download-urilor de aplicatii sa creasca cu 144% in acest an, declara Ovum.
„Cererea necontenita a consumatorilor pentru aplicatii mobile va continua sa creasca in acest an, numarul download-urilor din app stores ridicandu-se in intreaga lume”, a declarat analistul Ovum, Nick Dillon. „Perspectiva pe termen lung este, de asemenea, pozitiva, consumatorii continuand sa utilizeze aplicatii si sa adauge noi functii telefoanelor lor, pentru a accesa serviciile preferate”.
Cresterea Android presupune cresterea popularitatii platformei, atat in randul consumatorilor, cat si al producatorilor de electronice. O serie de companii au fost atrase de sistemul gratuit de operare mobila care ruleaza pe smartphone-uri si tablete. Transportatorii au investit, de asemenea, in smartphone-uri, ademenind milioane de consumatori. Ca rezultat, Android a cunoscut o crestere a cotei de piata pe parcursul ultimelor luni de zile.
Apple, care a inceput „nebunia” aplicatiilor cu lansarea App Store-ului sau, nu poate concura cu diversitatea oferita de Android, insa continua sa conduca din punct de vedere al aplicatiilor sale. Ovum sustine ca iPhone va continua sa domine piata aplicatiilor contra cost, veniturile din aplicatii fiind de asteptat sa ajunga la 2,86 miliarde dolari in 2016, comparativ cu 1,5 miliarde dolari pentru Android.


loading...

Adauga un comentariu