Hardware

Android PC-ul de 49 $ de la VIA – pentru minimalisti

Publicat: 23 mai 2012

APC este PC-ul construit de VIA pentru conectarea la Internet. Acesta este scopul principal al acestui dispozitiv minimalist, pentru care producatorul nu s-a deranjat sa creeze nici macar o carcasa. In ciuda acestui fapt, APC este cat se poate de atractiv pentru un utilizator cu ceva cunostinte in domeniul IT. Oferind functii minime, el ar putea sa fie mai mult decat suficient in anumite aplicatii. Placa rosie vine cu un procesor VIA WonderMedia ARM 11, tactat la 800 MHz, 512 MB RAM si o memorie integrata de 2 GB. Ea poate fi extinsa cu un card microSD.

VIA APC - pentru conectare la Internet simpla si ieftina

APC se conecteaza la Internet doar cu ajutorul unui cablu LAN. Lipsa modulului WiFi este unul din motivele pentru care pretul este foarte mic. Panoul cu conectori include o mufa HDMI, una D-Sub, patru porturi USB 2.0 si doua mufe audio. Placa de baza in format neo-ITX este compatibila cu carcase mini-ITX si microATX. In pachet este inclus un alimentator de 15W. Sistemul de operare Android 2.3 a fost optimizat pentru utilizarea cu tastatura si mouse. El vine doar cu cateva aplicatii de baza preinstalate.

VIA APC - panoul cu conectori

Conform specificatiilor producatorului, APC poate rula filme 720p si suporta OpenGL-ES 2.0. Iesirea video ar trebui sa suporte rezolutii de pana la 1920×1080. APC de la VIA poate fi precomandat. Producatorul spune ca livrarile vor incepe in luna iulie.

Adauga un comentariu