Stiri

Android, preferatul celor care isi cumpara pentru prima data un smartphone

Publicat: 07 feb. 2012

Potrivit NPD Group, Apple a devansat Samsung si LG pe piata americana, in ultimul trimestru al anului 2011. Intr-o perioada marcata de lansarea mult asteptatului smartphone iPhone 4S, Apple a obtinut o cota de piata de 43% in SUA.

„Atrasi de un procesor mai rapid, o camera foto imbunatatita si asistentul vocal Siri, cei mai multi cumparatori de iPhone au platit in plus, pentru a-si achizitiona un iPhone 4S, transformandu-l in cel mai vandut telefon la nivelul lui T4 2011”, a declarat Ross Rubin, director executiv al Connected Intelligence, pentru NPD Group.

iPhone 4S a depasit vanzarile de iPhone 4 cu 75%”, a mai spus Rubin.
Impreuna, Android si iPhone au acaparat 90% din vanzarile de smartphone-uri.

Android a avut o cota de 48% pe piata smartphone-urilor in perioada analizata; sistemul de operare Android a fost preferat mai ales de cei care si-au cumparat pentru prima data un smartphone.

Dintre acestia, la nivelul ultimului trimestru din 2011, 57% si-au cumparat telefoane cu Android si 34% au mizat pe iPhone.

Android ofera o experienta mai complexa decat rivalii sai; de asemenea, plaja larga de aplicatii il transforma in preferatul proaspetilor proprietari de smartphone-uri, a precizat Rubin.

Smartphone-urile incep sa se impuna, incetul cu incetul, in fata telefoanelor obisnuite. Cota lor de piata a urcat in T4 2011 la 68%, in crestere cu 18% fata de T4 2010.

Potrivit NPD, pretul mediu de vanzare in cazul smartphone-urilor a crescut cu 8 dolari, fata de trimestrul anterior, la 143 dolari in T4 2011. Acesta s-a situat insa sub cel inregistrat in T4 2010, de 149 dolari.

In ciuda popularitatii uriase, Android mai are de asteptat. Apple vinde iPhone-uri pe banda rulanta si nu da semne de oboseala. Iata care au fost cele mai vandute smartphone-uri in T4 2011:

1. Apple iPhone 4S

2. Apple iPhone 4

3. Apple iPhone 3GS

4. Samsung Galaxy S2

5. Samsung Galaxy S 4Gloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit