Stiri

Android se vinde bine, insa multe telefoane se intorc in magazine

Publicat: 28 iul. 2011
5

In acest moment, Android este cea mai bine vanduta platforma mobila de pe piata. Cu activari care ating zilnic 500.000 de unitati, este clar ca din punct de vedere al terminalelor in libertate, Android este „liderul”.

Ce nu spun aceste statistici este faptul ca nu toate telefoanele cu Android cumparate raman la utilizatori. Multi dintre clientii de Android se intorc la magazin cu telefoanele cumparate.

Motivul este faptul ca Android este un sistem de operare pentru „cunoscatori”, pentru cei care stiu sa adauge noi optiuni de functionalitate folosind Android Market sau chiar prin instalarea de APK-uri externe. Utilizatorii care au folosit pana in prezent telefoane „normale”, fara sisteme de operare sofisticate sau functii prea avansate, nu reusesc intotdeauna sa se adapteze la Android. Conform unor surse ale celor de la TechCrunch, rata de returnare a terminalelor cu Android se afla pe undeva pe la 30-40% din toate vanzarile, un procent de care iPhone-ul sau telefoanele Blackberry nici nu se apropie.

Ca o comparatie, anul trecut, in timpul scandalului „antennagate” in legatura cu receptia scazuta pe iPhone cand utilizatorii ating un anumit loc de pe telefon, iPhone a atins o rata de returnare la magazin de 1.7%.

Adauga un comentariu