National

Andronescu: Printre elevii premiati la olimpiade este cel putin un viitor premier. Ponta: Urati-le ceva mai bine!

Publicat: 14 nov. 2012
1

Aproape 140 de elevi care au obtinut distinctii la olimpiadele si concursurile scolare din anul scolar 2011-2012, scolile din care provin laureatii si profesorii care i-au pregatit au fost premiati astazi la Guvern, valoarea premiilor fiind de peste doua milioane lei, potrivit Mediafax.

Ceremonia de premiere s-a desfasurat in prezenta premierului Victor Ponta.

„Vreau sa va spun bine ati venit in aceasta cladire in care se iau decizii, unele bune, altele mai putin bune. Una din cele mai bune decizii, luate la insistenta ministrului Andronescu, este aceea de a ne onora obligatiile fata de dumneavoastra, profesori, elevi, cei care ati avut rezultate exceptionale in aceasta perioada. Nu pot decat sa va urez mult succes, sa spun ca imi doresc cat mai des sa aveti aceasta recunoastere a meritelor dumneavoastra si ca imi doresc, foarte multi dintre dumneavoastra, sa ramaneti sa munciti si sa traiti in Romania, pentru ca lucrul asta, cu elitele noastre, nu s-a mai intamplat de foarte mult timp”, a spus Ponta.

Ministrul Educatiei i-a spus premierului ca in sala se afla cel putin un viitor prim-ministru al Romaniei, Ponta raspunzand zambind: „Urati-le ceva mai bine”.

Premiile sunt acordate unui numar de 138 de elevi care au obtinut 155 de distinctii, dintre care 42 de medalii de aur si premiul I, 45 de medalii de argint si premiul II, 29 de medalii de bronz si premiul III, respectiv 39 de mentiuni la olimpiadele internationale sau regionale (juniori si seniori) de matematica, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizica, informatica, astronomie, astrofizica etc.. De asemenea, vor fi premiati si cei 168 de profesori care i-au pregatit, precum si cele 74 de scoli din care provin laureatii.

Adauga un comentariu