Actualitate

Angajări masive în MAI. Ministrul Lucian Bode va angaja 8.500 de persoane

Publicat: 25 aug. 2021
doi angajați ai MAI stând drepți
Ministerul Afacerilor Interne recrutează. Oeste 8.000 de persoane sunt așteptate

Peste 8.500 de persoane ar urma să fie angajate în Ministerul Afacerilor Interne. Guvernul României are în vedere suplimentarea personalului pe timp de pace, conform unui proiect de Hotărâre de Guvern aflat miercuri, 25 august 2021.

Angajările au fost solicitate încă din luna mai de ministrul Lucian Bode, pe motiv că se confruntă cu deficit mare de personal, în timp ce numărul intervenţiilor de urgenţă creşte, potrivit Hotnews.

Cheltuielile cu personalul vor fi net inferioare costurilor care ar fi generate de creşterea numărului de subofiţeri

Angajările se vor face în contextul în care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă se confrunta cu un deficit mare de personal.

Proiectul de HG aflat miercuri pe masa Guvernului vizează suplimentarea numărului posturilor necesar Ministerului Afacerilor Interne pe timp de pace cu un număr de 8546 posturi, din care 146 de militar (121 ofiţeri şi 25 maiştri militari şi subofiţeri) şi 8400 de soldaţi şi gradaţi profesionişti.

În Nota de fundamentare se precizează că această suplimentare se impune în acord cu prevederilor art. 1 din Memorandumul cu tema „Redresarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a structurilor subordonate”, aprobat în luna mai din acest an de premierul Florin Cîţu.

Ce avantaje vor avea angajații

Potrivit MAI, orientarea către această categorie de personal prezintă următoarele avantaje:

– oferă posibilitatea de ocupare a posturilor de subofiţer din structurile de intervenţie cu personal deja pregătit şi cu experienţă în domeniu, prin formarea de subofiţeri din rândul soldaţilor şi gradaţilor profesionişti;
– creează condiţiile încadrării unor persoane cu contract pe o durată determinată la a cărui termen de expirare instituţia poate opta între a reînnoi sau nu contractul;
– implică cheltuieli cu personalul net inferioare costurilor care ar fi generate de creşterea numărului de subofiţeri;
– asigurarea crearea unei structuri de tip „piramidal” la nivelul subunităţilor de intervenţie, pe viitor ponderea urmând să o reprezinte categoria soldaţilor şi gradaţilor profesionişti, subofiţerii urmând a fi menţinuţi în funcţii de conducere şi coordonare primară a intervenţiei.

Angajari și în MApN

Angajări au fost făcute și în armată. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a scos o nouă serie de posturi în armată.

„Doriţi să vă angajaţi în armată? Acum este momentul! Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul Militar Zonal Iaşi, desfăşoară activităţi de recrutare a candidaţilor – băieţi şi fete, pentru ocuparea a 1.585 de posturi de soldaţi şi gradaţi profesionişti. Înscrierea candidaţilor şi eliberarea adeverinţelor pentru efectuarea examinării medicale va avea loc în perioada 29 mai 2021 – 18 iunie 2021, iar recrutarea candidaţilor, respectiv întocmirea dosarelor de candidat, va avea loc între 29 mai 2021 şi 3 iulie 2021”, au arătat reprezentanţii Centrului Militar la acel moment. Printre criteriile specifice de recrutare se număra mai multe aspecte.

 

 

Comentarii
  • Deci:
    – La Palatul Victoria sunt cu 1580 de salariati mai mult fata de perioada guvernului Dancila.
    – Ministrul de interne vrea sa angajeze inca 8500 de jandarmi, cica pentru ISU.
    Si copiii nostri sunt cate 35 in clasa!!! Pentru invatamant nu sunt bani. Nu sunt bani sa angajezi inca un invatator sau un profesor, dar pentru trantorii de guvern sunt. Si, bineinteles, pentru jandarmi.

    Alta chestie : de cand are nevoie ISU de atatia oameni? Inca 8500 de jandarmi? Ce face cu ei? Eu zic ca este o perdea de fum. Se asteapta la proteste masive si angajeaza jandarmi ca sa-i apere.

Adauga un comentariu