Actualitate

Angajat la Casa de Sanatate Iasi: „Mergeti si denuntati medicul”. Bolnava batjocorita in ultimul hal

Publicat: 04 sept. 2017

@ O femeie din Iasi este trimisa de la o unitate medicala la alta doar pentru ca asa vrea medicul de familie @ Maria Popescu a ajuns bataia de joc a medicului, obligat sa o ajute @ Conducerea CAS Iasi promite sanctiuni pentru doctor

O pensionara a ajuns bataia de joc a sistemului de sanatate publica din Iasi. Ieri femeia a indraznit sa solicite o consultatie medicului de familie, dupa un an de la ultima vizita pe care a facut-o acestuia. Maria Popescu a ramas fara grai cand a auzit ca medicul de familie refuza sa-i acorde o consultatie.

Totul a pornit de la cardul de sanatate. Femeia este pensionara de doi ani si nu a primit nici pana acum cardul de sanatate. Plateste lunar bani la fondul de sanatate si nici prin cap nu i-a trecut ca nu va putea beneficia de servicii medicale. Pentru ca nu are acel card de sanatate, medicul de familie nu a vrut sa o consulte.

Mai mult, dr. Doina Curelaru i-a spus sa-i aduca adeverinta de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi, document care va demonstra ca este asigurata.

Cuponul de pensie pe care femeia l-a prezentat medicului de familie Doina Curelaru nu a multumit-o, desi demonstreaza clar ca persoana respectiva plateste asigurare medicala. Pentru ca problema de sanatate nu putea fi amanata, Maria Popescu a mers, tot ieri, la CAS Iasi. Aici s-a adresat angajatei de la ghiseul nr. 2. Dupa ce a fost luata peste picior de catre angajata care trebuia sa-i vorbeasca civilizat si sa lamureasca problema, femeia a plecat cu problema nerezolvata.

Citeste si : PSD a vandut postul de sef de la Casa de Sanatate Iasi unui pedelist. Totul s-a facut cu acordul lui Liviu Dragnea

„Am vorbit telefonic dimineata (ieri-n.r.) cu medicul de familie pentru a ma programa la o consultatie. I-am spus ca nu am primit nici acum cardul de sanatate si mi-a spus ca nu ma poate consulta. M-a trimis la Casa de Asigurari sa-i aduc o adeverinta ca sunt asigurata. Sunt pensionara de doi ani si am cupon de pensie. Eu platesc asigurarea de sanatate. Anul trecut am avut adeverinta de la CAS Iasi. Cand i-am spus medicului de familie ca i-am adus anul trecut adeverinta ca sunt asigurata, mi-a spus ca era valabila numai trei luni. Eu nu am mai fost la medicul de familie de anul trecut, pentru ca nu am avut nevoie. Nu este vina mea ca nu am primit cardul de sanatate. Doamna de la ghiseul nr. 2 mi-a vorbit urat si mi-a spus: «Mergeti si denuntati medicul». M-am suparat si am plecat. Nu stiu unde sa ma duc”, a declarat Maria Popescu. Aceasta nu este singura pacienta asigurata care nu a intrat in posesia cardului de sanatate si nu a primit servicii medicale.

Citeste si : Cum se aranjeaza concursul pentru postul de sef la Casa de Sanatate din Iasi. Favoritul este sustinut politic si are prieteni printre baietii buni din sistem

Medicul de familie risca sanctiuni drastice

Medicul de familie era obligat sa-i acorde consultatie pacientei. De asemenea, dr. Doina Curelaru nu avea niciun drept sa-si bata joc de aceasta si sa o trimita sa fie umilita de reprezentantii CAS Iasi. In acest caz, inseamna ca medicul de familie care detine un cabinet in fosta Policlinica industriala, habar nu are de legislatie. Presedintele CAS Iasi a promis ca va efectua un control si medicul Curelaru va fi sanctionat.

Citeste si : EXPLOZIV! Tupeu de slugarnic. Lingaul PSD-ului, proaspat numit sef la o institutie din Iasi, crede ca a dat lovitura

„Daca pacientei nu i s-a emis cardul de sanatate beneficiaza de toate serviciile medicale. Medicul de familie era obligat sa-i acorde servicii medicale. Ma surprinde ca dupa mai bine de doi ani de la aparitia cardului de sanatate inca mai sunt medici care nu cunosc legislatia. Dovedirea calitatii de asigurat se poate face foarte simplu prin introducerea CNP-ului pacientului in sistemul on-line. Daca aprocedat asa, medicul de familia va fi sanctionat pentru ca nu a respectat clauzele contractuale. Exista un serviciu la dispozitia medicilor pentru pacientii care nu au primit cardul de sanatate. Se stie ca tiparirea acestuia este de durata si asta nu inseamna ca asiguratii nu mai beneficiaza de servciii medicale pana la primirea cardului. Doamna doctor Doina Curelaru este pasibila de sanctiune contraventionala care poate fi de la avertisment pana la retinerea a 30% din valoarea contractului. Vom face un control la cabinetul medicului de familie. De asemenea, voi verifica si ce s-a intamplat la ghiseul 2, pentru ca avem acolo un sistem video”, a declarat Radu Tibichi, presedinte la Casa de Asigurari de Sanatate Iasi.loading...

Comentarii
  • ÎNCĂ NU I-AȚI ÎNTÂLNIT PE DOCTORII CEI MAI ORDINARI!!!!!
   VENIȚI LA MATERNITATEA ILENUTA DOMNITA IAȘI ȘI VEDEȚI CUM VORBESC GOLĂNCILE CULOAREA PEPSI COLA DE NEUMANEASA ȘI IANCULEASA!!!!!
   SAU GOLANCA DE MENAJERA!!!!
   SAU BEȚIVUL ORDINARI GOLAN CARE A DISTRUS SPITALUL ȘI N-A LĂSAT NIMIC ÎN URMĂ: PROFESOR DOCTOR ÎN COGNAC DUGHITRACHE FLORIDEPIN!!!!!

   • Verificați și Cabinet Medical de Familie Mâță Lidia căci există suspiciunea că face afaceri cu rețete gratuite și compensate și nici nu stă la program și își bate joc de pacienții vârstnici!!!!!

 • Dr. Curelaru Doina permanent vorbeste urit cu pacientii , are un comportament de o crasa impertinenta si trateaza pacientii de parca ar fi servitorii ei.
  O nesimtita , sa fie mutata disciplinar la tara la capatul judetului sau chiar sa fie data afara din sistemul medical.

 • Chiar si „la tara la capatul judetului” traiesc oameni care trebuie tratati cu respect. Ce vina au ei, ca sa devina batalion de pedeapsa pentru un medic fara bun simt?

 • Pe medicii de familie ii controleaza cineva; sunt localitati unde vin cate o zi pe saptamana, eventual cateva ore si gata; trimiteri sau retete scriu asistentele! sau pe medicii care lucreaza norma intreaga in spitale , norma la UMF si au si norma in ambulatoriu ii controleaza cineva la program?

 • Din articol mai inteleg .ca pacienta a fost umilita si i s-a vorbi urat si la Casa de Asigurari. Pe ei cine ii sanctioneaza? Lasati teatrul si vedeti la voi in batatura mai intai si apoi sanctionati si doftoroaia care i-a bani de pomana.

  • Nu stau multe ore la cabinet de familie ca scriu asistentele retete si au niste salarii dna doctor peste 10.000 de ron da fug repede si la cabinete private sa mai profeseze si acolo vreo 4 ore ….si la sfirsit de luna leafa ajunge….grasa
   …cine ii controleaza pe ei….asa ajung in upu cu dureri de cap,de burta ,de dureri in fund…ca meseria o face asistenta…

   • cabinetele medicale sunt unități PRIVATE.cei 10.000 ron nu-s ai medicului,ci ai cabinetului .în acestia intra salariul asistentei,al femeii ce face curat,onorariul contabilului,facturile privind utilitățile,softul etc, iar din venitul rămas 48,5 % merg la fisc.din cei 10.000 ron,medicul rămâne cu cca 1500-2000.din 2007 medicul ce lucrează în cabinete e…patron.

 • consultam, internam, ingrijim dar la final ce sa vezi CAS Iasi nu deconteaza ca in SIUI nu ai semnat cu cardul sau nu ai trecut adeverinta eliberata de ei care dovedeste calitatea de asigurat !?

 • Așadar tot acarul Păun, adică medicul de familie e vinovat că nu i s-a emis card persoanei respective, că angajații casei au umilit pacienta!!! Bine fac medicii ca pleacă unde vad cu ochii! Umiliții, amendații pe toți medicii până se satura de sistem și pleacă. Lasă că vor veni sirieni, libieni, iranieni, irakieni și vă cor îngriji dar asta după ce veți trece la islam.

 • Medicul de familie a procedat corect, la litera legii si a contractului pe care il are cu Casa de Asigurari.
  Pacientul care detine card de sanatate are obligatia de a-l prezenta. Daca l-a pierdut, pana la obtinerea altuia nou e obligat sa obtina si sa prezinte medicului adeverinta de asigurat de la Casa se Asigurari, valabila trei luni, care tine locul cardului.

  Domnul Radu Tibichi da la CAS Iasi dezinformeaza cu gratie, sugerand practic faptul ca cardul de sanatate e in fond inutil, de vreme ce poti verifica online calitatea de asigurat a cuiva.
  Problema nu este dovedirea calitatii de asigurat in sine, ci inregistrarea serviciilor oferite acestuia in sistemul informatic national. Aceasta inregistrare se poate face NUMAI pe baza cardului sau a adeverintei de asigurat, punct.
  Fara acestea, pacientul, chiar asigurat, nu poate beneficia de nimic din partea medicului de familie.

Adauga un comentariu