Eveniment-Social

Angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi protesteaza la Bucuresti

Publicat: 25 mai 2016
1
Astazi, 25 mai 2016, in intervalul orar 10:00 – 14:00, in Piata Constitutiei din Bucuresti este programata o ampla actiune de protest, la care vor participa si angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Iasi. Salariatii institutiei sunt nemultumiti de faptul ca sunt remunerati conform celei mai mici grile de salarizare din intreg sistemul bugetar, desi protectia mediului a fost declarata ca fiind de importanta strategica pentru tara. Iata, mai jos, ce spun reprezentantii APM Iasi.
„Cu toate ca protectia mediului este un domeniu de importanta strategica, reprezentand o vulnerabilitate, un risc si o prioritate, conform Strategiei Nationale de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 – 2019, angajatii din domeniul protectiei mediului sunt remunerati in prezent conform celei mai mici grile de salarizare din intregul sistem bugetar. Avand in vedere responsabilitatile autoritatilor de mediu, se impune modificarea grilei de salarizare a personalului propriu al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM), Agentiilor Judetene pentru Protectia Mediului (APM), Garzii Nationale de Mediu (GNM) si Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” (ARBDD), prin alinierea la nivelul de salarizare aferent functiilor din cadrul Garzii Forestiere, institutie din subordinea MMAP.
Sindicatul APM Iasi comunica faptul ca astazi, 25 mai 2016, intre orele 10:00 si 14:00, in piata Constitutiei din municipiul Bucuresti va avea loc o actiune ampla de protest, la care vor participa aproximativ 1.000 de persoane din cadrul MMAP, GNM, ANPM, APM si ARBDD, pe fondul nemultumirilor cauzate de inechitatile salariale dintre functionarii publici din cadrul aceluiasi minister. Aceasta manifestare urmeaza protestelor spontane din fata Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, dar si la institutiile de mediu din tara, din zilele de 13 aprilie 2016 si 27 aprilie 2016 si este generata de indiferenta, neimplicarea si nesolutionarea de catre Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a revendicarilor sindicale pentru eliminarea inechitatilor salariale”, spun reprezentantii APM Iasi.
Comentarii
  • -Noi nu putem sta degeaba pe bani asa putini! Nu ne ajung weekend-urile si toate sarbatorile inventate. Da’ se poate asa ceva?!?..Cum sa te plictisesti, stand degeaba pe bani de la buget

Adauga un comentariu