Actualitate

Angajatii CJ ascund informatii de ordin public! La mijloc sunt zeci de mii de euro

Publicat: 11 mai 2015

@ Zeci de mii de euro au fost risipiti inutil in ultimii trei ani de zile de o institutie publica @ Excursii fara numar peste hotare fara nici cel mai mic folos pentru ieseni au fost decontate din fonduri publice @ In plus, functionarii din institutie au ajuns sa acopere cu buna stiinta cheltuielile nemasurate ale sefului lor

Zeci de deplasari externe si in tara, fara niciun beneficiu pentru Iasi: acesta este bilantul actualului presedinte al Consiliului Judetean Iasi, liberalul Cristian Adomnitei, in ultimii aproape 3 ani. Din vara anului 2012 si pana in prezent, acesta a efectuat o serie de deplasari in interes de serviciu, care insa nu au adus niciun beneficiu iesenilor. Fie ca a fost vorba de deplasari in Italia, in China, Franta, Belgia, Republica Moldova, Danemarca, acestea nu au avut vreun efect major pentru ieseanul de rand. Profitand de functia pe care o detine, Cristian Adomnitei a ajuns sa se plimbe in nestire peste hotare si in tara ori de cate ori a avut ocazia. Numai ca rezultatele si beneficiile pentru judetul Iasi si pentru ieseni au fost ZERO.

In plus, se pare ca metoda acoperirii unor aspecte in Consiliul Judetean Iasi incep sa prinda din ce in ce mai mult contur. Altfel nu se explica atitudinea unor functionari publici ce nu reusesc sa-si faca treaba pana la capat. Se pare ca acestia „au uitat” de cate ori a plecat Adomnitei in strainatate. O simpla solicitare in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public s-a transformat intr-un chin pentru angajatii Consiliului Judetean Iasi. Intr-un raspuns incomplet, trimis pe adresa ziarului BUNA ZIUA IASI, angajatii Consiliului Judetean mint cu nerusinare, ascunzand deplasarile sefului lor la Bruxelles, la Tel Aviv sau la Viena in ultimii trei ani de zile.

Conform angajatilor din CJ, la ordinul expres al presedintelui, informatiile de interes public au ajuns sa fie tot mai des filtrate. Nu este de mirare ca organele de ancheta au luat in vizor institutia publica condusa de Adomnitei pentru a verifica contractele ce se deruleaza aici. Ce castig au functionarii de nu pun la dispozitie toate informatiile solicitate? Poate ca excursiile facute de Adomnitei la Tel Aviv si la Viena ce au starnit un scandal monstru in plenul CJ nu au picat prea bine pentru actualul presedinte al institutiei. Din moment ce in ambele deplasari s-au cheltuit circa 250 mii de euro, iar rezultatele nu au fost facute publice lucrurile sunt clare.

Minciuni pe fata

In cele doua deplasari, CJ ar fi trebuit sa reprezinte judetul la o serie de targuri internationale. Si acesta nu este decat un exemplu. Conform documentelor oficiale ale CJ, Adomnitei a fost in 2014 o singura data peste hotare, la Chisinau in luna decembrie. Lucru complet fals. Iata un exemplu. In septembrie 2014, Adomnitei a fost prezent la Viena, la un eveniment legat de economie, lucru recunoscut chiar de angajatii cabinetului sau din CJ.

„Consiliul Judetean Iasi si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) a organizat astazi cea de-a doua editie a Forumului Invest in Iasi, în capitala Austriei, Viena. Ieri, 22 septembrie, în prima zi a vizitei de lucru, delegatia ieseana, condusa de catre dl. Cristian ADOMNITEI, Presedintele Consiliului Judetean Iasi, a participat la o întrevedere, organizata de Ambasada României la Viena. La eveniment au participat dl. Markus KRIEGER, Directorul EGI Infrastructure al Erste Group, dna Ioana Anca GHEORGHIADE, Director Executiv al Directiei Sector Public si Finantarea Infrastructurii al BCR, si Excelenta Sa dna Silvia DAVIDOIU, Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al României în Republica Austria”, se arata in comunicatul respectiv. In tabelul prezentat pe site-ul www.bzi.ro, sunt afisate deplasarile lui Adomnitei din perspectiva celor de la Consiliul Judetean. Realitatea este insa cu totul alta, iar cineva ar trebui tras la raspundere pentru faptul ca iesenii au fost mintiti pe fata. Si in acest caz, procurorii anticoruptie ar trebui sa se autosesizeze si sa ia o masura in acest caz. Cotidianul BUNA ZIUA IASI va face plangere penala pe numele lui Cristian Adomnitei pentru abuz in serviciu, pentru incalcarea prevederilor Legii 544/2001, referitoare la liberul acces la informatiile publice.

Comentarii
  • Daca ascund, inseamna ca sunt un fel de „politisti locali”a lui Adomnitei,incadrati politic.Asta da transparenta.

Adauga un comentariu