National

Angajatii de la Oltchim au primit avansul si tichetele de masa pe luna august

Publicat: 12 oct. 2012

Angajatii de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea au primit, astazi, avansul pe luna august si tichetele de masa aferente aceleiasi luni, a anuntat liderul sindical interimar, Corneliu Cernev, care a precizat ca salariatii au venit la serviciu si asigura instalatiile pentru reluarea productiei, informeaza Mediafax. Potrivit liderului sindical interimar, Corneliu Cernev, pana la jumatatea lunii octombrie se spera ca angajatii sa primeasca si lichidarea pe luna august.

„Salariatii au primit pe card avansurile pe luna august si speram ca pana pe 17 octombrie sa intre si lichidarea pe aceeasi luna.  Azi (n.r. – vineri) s-au primit si tichetele de masa aferente lunii august, nu stim nimic in acest moment despre salariile pe luna septembrie, iar salariatii sunt prezenti cu totii la serviciu si asteapta reluarea productiei. S-a facut revizia si vrem ca productia sa se reia”, a declarat Corneliu Cernev.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat, luni, ca spera ca Oltchim sa-si reia activitatea in cel mult 30 de zile si ca salariile restante ale angajatilor combinatului vor fi platite partial pe masura ce compania va recupera sume de la debitori.

Incercarea de privatizare a Oltchim a esuat, intrucat Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de actiuni detinut de stat, nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri. Reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor, Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Electrica si ai unor banci care au de recuperat bani de la Oltchim au infiintat un Comitet pentru Stabilizarea Financiara a combinatului. Comitetul isi propune sa gaseasca solutii pentru plata salariilor restante, repornirea activitatii si gasirea unui investitor care sa preia combinatul chimic.

Pana la viitoarea tentatica de privatizare, Guvernul a cerut Comisiei Europene avizul pentru ca la Oltchim sa fie acordat un imprumut pana in 10 milioane euro si asteapta raspunsul Executivului comunitar intr-un interval de 30 zile.loading...

Adauga un comentariu