Local

Angajații de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași au în execuție lucrări în comunele Golăiești și Horlești din jud. Iași

Publicat: 27 apr. 2020

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași susține comunitățile ieșene prin realizarea de lucrări specifice domeniului de gospodărire al apelor în vederea reducerii riscului la inundații.
În prezent personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași execută lucrări de aducere la cota proiectată a digului râului Jijia din localitatea Podu Jijiei, com.Golăiești, pe o lungime de 850 m. Scopul acestei lucrări este de a asiguracontinuitatea liniei de apărare împotriva inundațiilor.

Totodată echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor Iași realizează lucrări la obiectivul ”Asigurarea capacității de transport a cursului de apă Horlești” în com.Horlesti,jud.Iași pe o lungime de 2.7 km. Scopul acestor lucrări de decolmatare a albieieste de a reduce a riscul de inundabilitate și de a crește gradul de apărare împotriva inundațiilor.
De la începutul acestui an până în prezent Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași a finalizat următoarele lucrări de decolmatare și reprofilare:

  1. Asigurarea capacității de transport a cursului de apă Ileana, com. Românesti, jud. Iași pe o lungime de900 m;
  2. Asigurarea capacității de transport a cursului de apă Frumoasa, com. Ciurea, jud. Iași pe o lungime de 1.5 km;
  3. Asigurarea capacității de transport a cursului de apă Crasna și amenajareconfluența, com. Dolhesti, jud. Iasi – lucrare continuată din anul 2019pe o lungime de2.3 km;
  4. Asigurarea capacității de transport a cursului de apă Nicolina și amenajare confluența râului Locii, com. Ciurea, jud. Iasi – continuare din anul 2019 pe o lungime de400metri.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați, reprezintă autoritatea investită cu aplicarea strategiei naționale în domeniul gospodăririi durabile a apelor în spațiul hidrografic Prut – Bârlad.

Adauga un comentariu