Actualitate

Angajații de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași vor primi două salarii minime brute! Stimulentele financiare sunt în valoare de 300.000 de lei

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angajații de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași vor primi două salarii minime brute Stimulentele financiare sunt în valoare de 300.000 de lei
Prof. dr. Carmen Dorobăț

Personalul Tehnic, Economic și Socio-Administrativ (TESA) al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași va primi stimulente financiare în valoare de 300 de mii de lei pentru activitatea desfășurată în perioada stării de urgență. Astfel, fiecare angajat va lua două salarii minime brute din veniturile proprii ale spitalului, în limita bugetului de venituri și cheltuieli. Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale, spune că vor beneficia de aceste stimulte angajații care nu au primit stimulentele de 2.500 de lei, oferite de Guvern.

Personalul Tehnic, Economic și Socio-Administrativ (TESA) de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași va primi stimulente financiare pentru activitatea desfășurată pe perioada stării de urgență. Pentru a nu apărea frustrări în rândul angajaților spitalului, prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul unității medicale, a anunțat că angajații care nu au primit stimulentul financiar de risc oferit de Guvern, 2.500 lei brut, vor lua echivalentul a două salarii.

„Personalul care nu s-a încadrat să primească cei 2.500 de lei, și anume personalul care nu lucrează la patul bolnavului, vor primi două salarii minime brute din veniturile proprii ale spitalului. Vorbim despre personalul TESA care a lucrat în factori de risc și de multe ori peste program. Dorim să mulțumim fiecare angajat, motiv pentru care am propus această formă de recompensă”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Iași.

Bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului de Boli Infecțioase s-a rectificat de 10 ori începând cu 16 martie 2020

Pe perioada stării de urgență, personalul din serviciile RUNOS, financiar contabil, achiziții publice, administrativ-tehnic și aprovizionare, compartimentul juridic, de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost implicat activ inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Totodată, din cauza volumului mare de lucru, angajații au fost nevoiți să își prelungească programul de lucru.

„Personalul a fost implicat activ în acordarea suportului logistic tuturor salariaților- personal medico-sanitar, prin acordarea drepturilor salariale obținute prin legi speciale, ordonanțe de urgență, stimulente de risc medical, întocmirea de situații financiar-contabile, elaborarea și fundamentarea de rectificări a bugetului de venituri și cheltuieli ale spitalului în funcție de apariția unor noi programe naționale de sănătate legiferate în această perioadă, venituri din sponsorizări în lei primite de la diferiți sponsori care au ajutat spitalul, modificări bugetare privind cheltuielile de personal conform noutăților legislative, achiziții publice materiale sanitare, echipamente de protecție pentru COVID-19, aparatura medicală în regim de urgență precum și stabilirea personelor beneficiare a Legii nr.19/2020. Menționăm că începând cu 16.03.2020, bugetul de venituri și cheltuieli al spitalului s-a rectificat de 10 ori”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vor primi sporuri și muncitorii care au intervenit în secțiile cu bolnavi COVID-19 pentru efectuarea reparațiilor

Conform proiectului de hotărâre, muncitorii au intervenit în secțiile cu bolnavi COVID-19 pentru efectuarea de reparații la diverse instalații care s-au defectat. Aceștia, așa cum susține conducerea unității medicale, au lucrat intens pentru asigurarea noilor circuite funcționale și amenajări de spații pentru noile cerințe, cum ar fi spațiu suplimentar pentru deșeuri infecțioase.

„Echipa de muncitori a participat la intervențiile privind defecțiunile sau avariile instalațiilor, la stabilirea cauzelor care le-au determinat a lua măsuri de înlăturare a efectelor. Totodată, aceștia au efectuat verificări necesare pentru buna întreținere a instalațiilor în saloanele din secțiile spitalului în care se aflau pacienți confirmați cu SARS-COV-2”, se arată în proiectul de hotărâre.

Magazionerii care au lucrat peste program și au fost supuși unui volum mare de lucru vor primi și ei sporuri, pentru că activitatea acestora a fost una intensă și de multe ori au fost nevoiți să stea în unitatea medicală în afara orelor de lucru. Aceștia au aprovizionat cu echipamente de protecție, cu materiale sanitare sau de curățenie, primirea diferitelor donații, de echipamente și chituri pentru laborator. Magazionerii au fost suprasolicitați atât în desfășurarea activității, cât și în afara orelor de program. Totodată, s-a anunțat că de stimulentul financiar vor beneficia și angajații din blocul alimentar.

Personalul medical din spitalele din Iași care îngrijește pacienții diagnosticați cu COVID-19 a primit săptămâna trecută stimulent financiar de 2.500 de lei

Personalul medical din spitalele ieșene, laboratoare de analize medicale, Serviciul de Ambulanță, SMURD, Direcția de Sănătate Publică, Institutul de Sănătate Publică care îngrijește pacienți diagnosticați cu coronavirus a primit săptămâna trecută stimulentul financiar de risc. Banii au ajuns pe cardul medicilor, asistenților medicali, infirmierelor, brancardierilor, ambulanțierilor în perioada 15-22 mai. Valoarea stimulentului de risc este de 2.500 lei, indiferent de pregătirea profesională. Fondurile au fost alocate de Guvernul României prin Casele de asigurări de sănătate și au fost alocați numai pe perioada stării de urgență.
Fondurile provin din fondul de salarii al unității angajatoare, prin transferuri din bugetul Fondului Național Unic de Sănătate sau, după caz, de la bugetul de stat. În luna iunie se vor aloca fondurile pentru acordarea stimulentului de risc financiar pentru a doua lună a stării de urgență.

Adauga un comentariu