Actualitate

Angajatii de la Universitatea Tehnica au inrosit liniile „hot line”

Publicat: 04 feb. 1999
1

Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi a trecut in aceasta luna la un regim de austeritate, in privinta convorbirilor telefonice.

Datorita faptului ca in lunile precedente, facturile telefonice au fost foarte mari, de aproximativ 15-20 milioane de lei, Senatul Universitatii a impus unele masuri severe, pentru a reduce numarul de convorbiri. Pe lista cu apeluri telefonice s-au aflat si numerele Serviciului de Jocuri si Concursuri 89 89…, folosit de televiziunile private.

Secretarul Stiintific al Universitatii, Gheorghe Zet a declarat ca in urma acestor masuri, in aceasta luna factura a fost mult mai mica, de aproximativ 6 milioane de lei. Zet a precizat ca in lunile anterioare, cei care au folosit cel mai des numerele respective au fost angajatii Serviciului Administrativ si a Serviciului de aprovizionare, care nu au justificat prin activitatea depusa numarul de convorbiri solicitate.

Cum s-a ajuns la sumele de zeci de milioane, s-a aflat dupa ce ROMTELECOM a oferit desfasuratorul convorbirilor telefonice. Aici se putea vedea negru pe alb, ca se vorbise de zor la telefoanele unor posturi TV, care ofereau diverse premii. „Totul a pornit de acum cateva luni, de cand seful nostru Neculai Condrea, directorul administrativ, a castigat la un concurs TV o masina de spalat cu bule. A urmat o febra adevarata, toti sunau la „89.89 – va dau si voua”. Dupa doua luni cu facturi foarte mari, conducerea a stat de vorba cu fiecare in parte, ne-a batut obrazul si a parolat telefoanele”, a declarat un angajat al U.T.

Adauga un comentariu