Stiri

Angajatii Facebook si Google vor sa stea in picioare la birou

Publicat: 05 sept. 2011

Un numar din ce in ce mai mare de angajati de la Google Inc, Facebook Inc. si din alte companii aleg sa isi schimbe birourile obisnuite cu unele la care stau in picioare, spunand ca se simt mai confortabil si mai energizati.

Un astfel de birou este pozitionat deasupra podelei, astfel incat se poate sta in picioare sau pe un scaun inalt, potrivit www.wsj.com.

Oficiali ai Facebook spun ca o parte dintre angajati au solicitat astfel de birouri dupa ce au citit articole in care se vorbea despre riscurile asupra sanatatii generate de statul indelung pe scaun.

Cazurile citau studii medicale care relationau statul pe scaun prelungit cu obezitatea si alte probele de sanatate.

Un studiu realizat in 2010 de Societatea Americana pentru Cancer arata ca femeile care stau mai mult de sase ore pe zi prezinta o probabilitate de a muri prematur cu 37% mai mare decat cele care petreceau sub trei ore, procentul fiind de 18% in cazul barbatilor.

De asemenea, Colegiul American de Cardiologie a dat publicitatii un studiu in luna ianuarie care indica o rata ridicata a mortalitatii in cazul persoanelor care stateau mai mult timp acasa.

Oficialii Facebook spun ca circa 200-250 de persoane din cei peste 2.000 de angajati ai companiei au solicitat astfel de birouri. De asemenea, Facebook testeaza o banda de alergat, pe care angajatii pot merge sau alerga in timp ce lucreaza la computer.

In acelasi timp, Jordan Newman, purtatorul de cuvant al Google, a spus ca “multi angajati ai Google au optat pentru birouri la care se sta in picioare si le-am oferit ca parte a programului nostru dedicate sanatatii”.loading...

Adauga un comentariu