Eveniment-Social

Angajatii Primariei Pascani au decis sa faca greva, daca nu-si primesc drepturile cerute

Publicat: 17 apr. 2015
1

Angajatii din Primaria Pascani se pregatesc de greva in cazul in care Guvernul Romaniei nu duce la indeplinire solicitarile legate de salarizare si drepturile diferitelor categorii de bugetari. Potrivit angajatilor Primariei, in data de 23 aprilie vor face greva timp de o zi pentru a atrage atentia celor din conducerea tarii. „Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA), luând act de aparitia si publicarea Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2015, precum si alte masuri în domeniul cheltuielilor, atrage pe aceasta cale atentia Guvernului României asupra gravelor discriminari pe care le comite în ceea ce priveste salarizarea si drepturile diferitelor categorii de bugetari.

Desi FNSA a declansat conflictul de munca si a organizat o prima forma de protest menita sa atraga atentia guvernantilor asupra situatiei salariatilor care îsi desfasoara activitatea în administratia publica locala, faptul ca sunt cea mai slab platita categorie de salariati din sectorul bugetar, ca veniturile majoritatii angajatilor pe care îi reprezentam plaseaza aceasta categorie la limita subzistentei.
Guvernul României adopta în continuare o atitudine sfidatoare fata de problemele acestor salariati, manifestând nepasare si indiferenta fata de angajatii din administratia publica locala care sunt priviti ca niste slujitori fara drepturi si carora Statul Român nu are obligatia de a le asigura un trai decent, nediscriminatoriu în comparatie cu celelalte categorii de bugetari (învatamânt, sanatate, aparare, asistenta sociala, precum si aparatul administratiei centrale – categorii care au beneficiat de cresteri salariale si de derogari de la legislatia care limiteaza drepturile salariale).

În consecinta, F.N.S.A. va hotarî, în cadrul unei sedinte a Biroului federal din data de 23.04.2015, data declansarii grevei generale timp de o zi în administratia publica locala din România, urmând ca dupa aceasta, participantii sa stabileasca data declansarii grevei generale pe termen nelimitat. Revendicarile minimale si decente ale categoriei de bugetari pe care îi reprezentam sunt: Reglementarea si liberalizarea acordarii începând cu anul 2015 a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, în limita bugetelor locale aprobate prin hotarâri de consiliu, în masura în care aceste institutii realizeaza si sunt finantate partial si din venituri proprii. Cresteri salariale si pentru salariatii din administratia publica locala din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Facem pe aceasta cale, înca o data, apel catre organizatiile sindicale din administratia publica locala din România sa se alature si sa solidarizeze cu actiunile si revendicarile FNSA”, precizeaza Valer Suciu, presedinte al FNSA intr-un comunicat de presa.

Adauga un comentariu