Eveniment-Social

Angajatii Salubris Iasi aleg noua conducere a sindicatului

Publicat: 12 ian. 2017
1
@ Astazi are loc o noua sedinta de alegere a liderului de sindicat al angajatilor Salubris SA, dupa o incercare esuata care a avut loc in urma cu aproximativ o luna
 
In cursul zilei de astazi, 13 ianuarie 2017, la sediul Salubris SA din Soseaua Nationala nr. 43, are loc o noua sedinta in care angajatii societatii incearca sa numeasca o noua conducere in cadrul sindicatului SindSal. Aceasta actiune are loc la doar o luna distanta de la o alta incercare esuata in care a fost supusa la vot schimbarea conducerii, insa aceste alegeri au fost boicotate, salariatii acuzand conducerea unitatii ca ar fi incercat sa fraudeze aceste alegeri prin neconvocarea unui numar mare de angajati la aceste alegeri. 
„Vazand ca nu a reusit sa puna la conducerea sindicatului slugile sale de incredere avandu-l in frunte pe securistul Dorin Mocanu, Ion Apostol a dat ordin slugilor sale credincioase, adica lui Constantin Poncu, Dan Leahu si lui Cornel Plesca, sa stranga semnaturile necesare pentru convocarea Adunarii Generale Extraordinare a sindicatului de la Salubris pentru data de 13.01.2017, pentru a instala aceste slugi la conducerea sindicatului. Ion Apostol a dat dispozitie acestor slugi sa tina sedinta la sediul din Soseaua Nationala, in asa fel incat acolo sa poata participa personalul de la birouri si maturatorii care au fost amenintati ca, daca nu voteaza cum vor sefii lor directi, isi vor pierde locurile de munca”, s-au revoltat angajatii Salubris SA.
 
O incercare esuata de alegeri in cadrul sindicatului Salubris a fost in data de 9.12.2016, insa alegerile de atunci au fost anulate dupa o incercare de fraudare a lor, dupa cum au mai povestit salariatii societatii. In semn de protest, numeroase persoane au parasit sala mare a Casei Sindicatelor din Iasi, unde s-a tinut aceasta sedinta, iar astfel s-a stopat instalarea la conducerea sindicatului a acelor personaje controversate.
Comentarii
  • A fugit „presedinta”impreuna cu comitetul director iar „numeroasele persoane” din articol, mai exact toti participantii la sedinta au ramas in sala, consternati de faptul ca oamenii care-i „reprezinta” si-au batut joc de ei. Acum, dupa o luna de zile,cu o zi inainte de alegeri, vin la ziar sa dea explicatii pentru ca nu au avut curajul sa o faca in fata oamenilor in toata acesta perioada. Nu ne mai prostiti de data asta!

    • Am trait sa vad un consilier juridic sa voteze un maturator sa_i apere interesele si drepturile. Sri sa traiasca e vicepresedinte. Directorul a obtinut ce si_a dorit. O conducere pe post de teatru de papusi. Sa nu plangem la concedieri, ne meritam soarta.

Adauga un comentariu