News Flash:

Angajatorii pot primi bani de pe urma elevilor si studentilor

7 Iulie 2010
852 Vizualizari | 0 Comentarii
• Firmele care doresc sa beneficieze de stimulentele oferite de stat pentru elevii si studentii angajati pot depune la AJOFM dosarele necesare

Oferta de vara pentru angajatorii ieseni. Cei care doresc sa mai primeasca un mic ajutor pot apela la stimulentele oferite de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi pentru studentii si elevii angajati pe perioada verii. Pana in prezent insa, nu s-a prezentat nici un angajator iesean care sa doreasca sa beneficieze de stimulentele oferite de stat. "Angajatorii care doresc sa beneficieze de prevederile legii 72/2007 pot veni sa depuna dosarele la sediul institutiei. Ne asteptam ca in urmatoare perioada sa vina angajatorii, in conditiile in care vacanta abia a inceput", a explicat Adriana Sarghie, purtatorul de cuvant al AJOFM Iasi. Conform legii privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor, angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare dintre acestia, de un stimulent financiar lunar egal cu 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, respectiv 500 lei. Perioada maxima de acordare este de 60 de zile, iar diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat de stat si salariul acordat elevului si studentului se suporta de catre angajator din fonduri proprii. Pot beneficia de acest stimulent angajatorii care pe perioada vacantelor stabilite potrivit legii incadreaza in munca elevi si studenti in baza unui contract individual de munca pe durata determinata, incheiat in conditile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial sau in baza unui contract de munca temporar numai daca durata perioadei de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei. La AJOFM Iasi trebuie depus un dosar care sa contina o cerere insotita de un tabel nominal cuprinzand elevii si studentii incadrati in munca pe perioada vacantelor, adeverinta eliberata de institutia de invatamant prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau, dupa caz, de student si urmeaza cursurile intr-o institutie de invatamant de stat sau particular, cuprinzand si precizarea expresa a perioadei de vacanta, si un act de identitate in copie. La toate acestea se ataseaza copia contractului de munca si declaratia pe propria raspundere a angajatorului.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2533 (s) | 25 queries | Mysql time :0.143614 (s)