Local

Angajatul UAIC depistat cu Coronavirus nu a intrat în contact cu personalul Universităţii (EXCLUSIV)

Publicat: 30 iun. 2020
Angajatul UAIC depistat cu Coronavirus
Angajatul UAIC depistat cu Coronavirus

Angajatul UAIC depistat cu Coronavirus nu a intrat în contact cu personalul universităţii. Conform anchetei interne din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza s-a stabilit că femeia depistată cu COVID-19 nu a intrat în contact cu alţi angajaţi din cadrul departamentului

Angajatul UAIC depistat cu Coronavirus nu a intrat în contact cu personalul universităţii

În cursul zilei de ieri, 29 iunie 2020, un angajat din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza a fost depistat pozitiv la infectarea cu COVID-19. După ce au revenit rezultatele pozitive, în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza a început o anchetă internă, dar şi o anchetă epidemiologica făcută de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. Conform surselor BZI.RO, angajată ar fi contactat virusul din exteriorul universităţii şi a stat în autoizolare până când au venit rezultatele. Anchetă internă a scos la iveală faptul că femeia nu a avut contacti direcţi din cadrul departamentului din corpul J a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Nu sunt şi alte cazuri de COVID-19 în rândul angajaţilor universităţii.

Este al doilea caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi

De la începutul pandemiei de COVID-19, în cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza s-a mai produs doar un singur caz de imbolnaire cu COVID. Vorbim despre un caz produs în lună martie atunci când o studentă care intrase în contact cu mai multe persoane prin intermediul seminarilor a fost depistata cu COVID-19. Din fericire, cazul din martie nu a dus la apariţia unor noi focare de covid-19 în Iaşi fiind unul izolat.

Câte cazuri de COVID-19 sunt în România

Până ieri, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.06.2020 (10:00) – 29.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire. La AŢI, în acest moment, sunt internați 210 pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 919 persoane. Alte 63.788 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 699.688 de teste. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 319 apeluri la numărul unic de urgență 112. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 699 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 312.750 de lei.

 

Comentarii
  • aveti grija , ca se stabileste in functie de ce declara bolnavul si ca sa nu iasa panarama asta declara ca nu a avut contacti. e imposibil sa fi angajat si sa nu ai contact. uaic e firma cu un singur angajat ? e PF sau ce ?/

Adauga un comentariu