Coronavirus

Angela Merkel a anunțat prelungirea și întărirea lockdown-ului în Germania: Oamenii, obligați să poarte alt tip de măști!

Publicat: 20 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angela Merkel a anunțat prelungirea și întărirea lockdown-ului în Germania Oamenii obligați să poarte alt tip de măști
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a anunțat prelungirea și întărirea lockdown-ului în Germania până pe 14 februarie. Angela Merkel a precizat că vor fi introduse reguli suplimentare.

Măștile medicale – adică măștile chirurgicale sau cele de protecție superioară FFP2 – vor fi acum necesare în transportul public sau în magazinele esențiale, cum ar fi supermarketurile cărora li s-au permis să rămână deschise.

Lockdown-ul, întărit în Germania

Măsura este o încercare de a opri transmiterea coronavirusului și de a preveni propagarea în țară a variantelor de virus considerate a fi mai contagioase.

Școlile, magazinele neesențiale, restaurantele, facilitățile de agrement și sportive vor rămâne închise. Companiilor li se cere să permită angajaților să lucreze de acasă, atunci când este posibil, pentru a reduce traficul în transportul public. Această măsură va fi aplicată până pe 15 martie.

Peste 11.000 de noi infectări în Germania, în 24 de ore

Institutul Robert Koch (RKI) a înregistrat 11.369 de noi infectări cu coronavirus în decurs de 24 de ore. În anunţul făcut de RKI marţi dimineaţă s-a mai menţionat şi că numărul de decese având legătură cu coronavirusul s-a ridicat, în aceeaşi perioadă de timp, la 989. Cifrele ar putea fi ceva mai ridicate, dat fiind că ieri datele transmise de unele landuri federale au fost incomplete.

Pentru a frâna şi mai mult răspândirea coronavirusului, se iau în discuţie mai multe scenarii, care să aducă noi restricții.

Astfel, în unele landuri federale, interdicţia părăsirii domiciliului pe timpul nopţii este deja în vigoare. Acum ar putea fi introdusă la nivelul întregii ţări. În Bavaria, interdicţia de a ieşi noaptea din casă – cu excepţia unor situaţii speciale – este în vigoare, şi anume între orele 21.00 şi 5 dimineaţa.

În alte regiuni, cum ar fi Saxonia Inferioară, un land cu un număr relativ scăzut de cazuri, nu se doreşte o astfel de măsură.

Lucru de acasă

Nu doar în viaţa particulară, ci şi la locul de muncă oamenii se pot infecta cu SARS-CoV-2. Potrivit unui studiu recent, în noiembrie, când în Germania numărul de noi infectări a început să crească, mai puţini oameni au recurs la posibilitatea de a lucra de acasă decât în iunie, când situaţia pandemică era ceva mai bună.

Ministrul federal al Muncii, Hubertus Heil, caută soluţii pentru a impulsiona munca în regim de homeoffice. Dar ar putea să devină obligatoriu lucratul de acasă, desigur atunci când este posibil, în funcţie de meserie? Economiştii văd cu ochi critici o atare eventualitate.

Discuții aprinse între premierii de landuri

Premierul bavarez Markus Söder a pledat pentru aplicarea cu mai multă consecvenţă a măsurilor anti-coronavirus, plângându-se la postul public de televiziune ARD, că „jumătate din landurile federale fac altceva”. Atunci, întreabă Söder, pentru ce se mai iau decizii? Din perspectiva sa, Bavaria, landul pe care îl conduce, combate cu fermitate coronavirusul, referindu-se şi la noile măsuri, aplicate de luni, în speţă purtarea obligatorie a măştilor de tip FFP2 şi interdicţia de a ieşi noaptea din casă.

Premierul landului Hessa, Volker Bouffier (CDU), a anunţat că înaintea întâlnirii de marţi cu şefa executivului Angela Merkel şi omologii săi de land, vor avea loc discuţii cu oameni de ştiinţă. Între aceştia, a menţionat Bouffier, se numără preşedintele Institutului Robert Koch (RKI) şi virusologul Christian Drosten, de la clinica berlineză Charité. La consultări urmează a participa şi experţi din Marea Britanie.

 

Adauga un comentariu