International

Angela Merkel si Theresa May continua disputa privind libertatea de circulatie a fortei de munca

Publicat: 09 ian. 2017
1
Premierul britanic, Theresa May, a reafirmat astazi ca obiectivele principale pe care le va urmari in negocierile privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana sunt controlul imigratiei si incheierea unui acord de liber schimb cu blocul comunitar, transmite agentia EFE.
Mesajul a fost transmis prin intermediul purtatorului de cuvant de la Downing Street si este o replica data cancelarului german Angela Merkel. Aceasta din urma a reafirmat la randul ei in aceeasi zi ca Marea Britanie va avea acces pe piata comunitara dupa iesirea din UE numai daca guvernul de la Londra va mentine libertatea de circulatie a fortei de munca pentru cetatenii celorlalte 27 de state membre ale UE.
Premierul Theresa May a indicat anterior ca cetatenii britanici ‘s-au pronuntat clar — la referendumul din 23 iunie — ca este important ca Marea Britanie sa-si asume controlul imigratiei’, a amintit purtatorul de cuvant al guvernului de la Londra. Totusi, negocierile privind Brexitul ‘nu trebuie sa fie un joc cu suma nula’, in care sa castige numai o parte sau sa nu castige niciuna, a completat el.
‘Sunt multe tari care au acorduri de liber schimb cu UE’, iar negocierile privind conditiile iesirii Marii Britanii din UE ‘trebuie sa se axeze pe obtinerea unei libertati cat mai substantiale pentru companiile britanice de a face afaceri pe piata unica’, a mentionat mai departe reprezentantul executivului de la Londra.
Intr-un discurs sustinut tot luni la un congres al Federatiei Germane a Functionarilor, cancelarul Angela Merkel a subliniat ca este important sa se mentina relatii bune cu Marea Britanie, dar nu cu orice pret, facand astfel referire la problema imigratiei.

Sursa 

Adauga un comentariu