Cancan

Angela Rusu, sfaturi pentru mamele care se confruntă cu depresia postnatală. Cum a reușit artista să depășească problemele

Publicat: 24 mai 2022
Angela Rusu sfaturi pentru mamele care se confruntă cu depresia postnatală. Cum a reușit artista să depășească problemele
Angela Rusu a devenit mamă la scurt timp după ce fiica ei cea mare a născut tot o fetiță

Recent, artista populară Angela Rusu a oferit mai multe sfaturi pentru mamele care se confruntă cu depresia postnatală. Interpreta de muzică populară a devenit mamă pentru a treia oară anul trecut și recunoaște că a întâmpinat multe probleme. Angela Rusu recunoaște că a avut nevoie de ajutor de specialitate pentru a depăși această perioadă neagră din viața ei.

În 2021, la începutul verii, Angela Rusu a devenit mămică pentru a treia oară. La acel moment, cântăreața de muzică populară a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. De menționat că totul s-a întâmplat la scurt timp după ce fiica ei a adus și ea pe lume un copil. Acum, chiar dacă trăiește una dintre cele mai frumoase perioade din viața ei, solista a recunoscut faptul că s-a confruntat cu depresia postanatală. Timp de șase săptămâni, Angela a avut parte de momente extrem de dificile.

Angela Rusu, sfaturi pentru mamele care se confruntă cu depresia postnatală

Angela Rusu este cântăreață de muzică populară desăvârșită, însă o cumpănă din viața ei a pus-o la pământ o bună perioadă de timp. La ceva vreme după ce s-a vindecat de depresia postnatală, artista a transmis un mesaj tuturor femeilor care se confruntă cu aceeași boală, împărtășind din experiența proprie.

„Este foarte greu să dau un sfat, pentru că eu am apelat efectiv la un medic ca să mă ajute să trec de această depresie și le-aș sfătui să apeleze la un psihiatru sau un psiholog măcar, pentru că ei sunt specialiști și știu cel mai bine ce să facă sau ce sfaturi să dea. La mine s-a manifestat într-un fel depresia, probabil fiecare mămică se manifestă în alt fel, altele plâng întruna, se întâmplă tot felul de emoții și de sentimente pe care le trăim noi mămicile.

Eu, cel puțin, am fost inspirată, prietena mea fiind psihiatru, am apelat la ea și m-a ajutat. Bineînțeles că am fost pe tratament, medicamente, mie mi-a fost foarte greu când m-am văzut cu fetița acasă și să accept faptul că mi s-a schimbat viața radical și, cu toate că mi-am dorit-o atât de mult, foarte mult, am făcut sacrificii foarte mari, am făcut patru fertilizări în vitro, abia după a patra am reușit și am rămas însărcinată, mi s-a întâmplat așa, practic mi s-a schimbat lumea, adică mi s-a dat lumea cu susul în jos. Mi se părea totul anormal, nu mi se mai părea nimic firesc, totul se învârtea și se învârte și acum în jurul fetei”, a declarat Angela Rusu.

Ce spune artista despre perioada în care a suferit de depresie postnatală

Deși a adus pe lume o minunăție de fată, pentru care s-a chinuit mult, Angela Rusu a trăit cea mai neagră perioadă a vieții sale. După ce a născut, artista a căzut în depresie și a avut nevoie de implicarea unui medic specialist. Cântăreața a povestit ce a simțit cântăreața în acele momente.

„Orice se întâmplă în casă este Măriuca și este prioritară, dar mi-a fost greu câteva luni de zile, pot să spun până la botez. Nici măcar petrecerea de botez nu am putut să o organizez, nu eram în stare, din cauza stării în care eram. După petrecerea de botez am început să îmi mai revin și am văzut că și soacra mea se descurcă cu ea, pentru că îmi făceam probleme de bonă. Îmi făceam probleme, că nu voiam să aduc un străin în casă, iar soacra mea nu știam dacă se va descurca, ea având 70 de ani, dar se descurcă foarte bine, este foarte atașată de ea.

Acum suntem pe drumul cel bun, suntem la liman, e cel puțin. Este foarte important pentru toate mămicile să aibă suport din partea familiei și mai ales din partea tatălui. Asta este foarte important și să înțeleagă stările prin care noi trecem. Eu am trecut prin aceste stări, luând atâția hormoni, mi s-au schimbat multe stări, multe sentimente, pe care le aveam în organism și am înțeles că, cam după un an de zile, abia hormonii ies cu totul din organism”, a mărturisit Angela Rusu.

 
Adauga un comentariu