Plante medicinale

Angelica, o soluție naturală pentru digestie dificilă

Publicat: 25 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Angelica o soluție naturală pentru digestie dificilă
Tonica, calmantă și antispastică, angelica, care se numește "iarbă angelică", este recomandată pentru calmarea tulburărilor intestinale daca digestia este dificila dupa o masa copioasa.

O plantă frumoasă, dar și medicinală! Tonica, calmantă și antispastică, angelica, care se numește „iarbă angelică”, este recomandată pentru calmarea tulburărilor intestinale daca digestia este dificila dupa o masa copioasa.

Ingredientele active se găsesc în rădăcină: antioxidanți (polifenoli, inclusiv flavonoizi), cumarine și mai ales in uleiul esențial. Acesta este compus din hidrocarburi monoterpene, sesquiterpene și furanocumarine. Angelica poate fi cultivată cu ușurință în grădinile noastre, de preferință la soare.

Angelica calmează spasmele intestinale

Datorită cumarinelor sale, uleiul esențial de angelică acționează asupra mușchilor netezi ai intestinului. Astfel reduce balonarea, gazele și spasmele. După masă, într-un context de digestie dificilă, ameliorează crampele stomacale.

Mod de utilizare: ca ceai de plante sau extract fluid (15-25 picături, de una până la trei ori pe zi). Pentru ceaiul de plante, deoarece este o rădăcină, pregătiți un amestec între infuzie și decoct, pentru a nu pierde uleiul esențial printr-o gătire prea intensă. Pentru o cană: 2 linguri de rădăcini tăiate fierte la foc mic 1 minut, se infuzează apoi 15 minute. Beti mai mult seara în timpul unei crize sau ca leac (două-trei luni) în caz de colopatii sau tulburări intestinale funcționale.

Combinația potrivită: uleiul esențial de angelică poate fi amestecat cu cel de busuioc, un antispasmodic, și utilizat ca masaj (10 picături din primul, una din al doilea în 100 de picături de ulei vegetal).

Angelica reglează microbiota intestinală

Este una dintre plantele al căror ulei esențial este moderat antiinfecțios datorită hidrocarburilor sale monoterpene. Prin urmare, este dotată cu o putere de reglare, modulând flora căci anumite bacterii rău intenționate sunt la originea episoadelor de gastroenterită sau durere cronică.

Mod de utilizare: ca ceai de plante sau extract fluid (15 până la 25 de picături, de două până la trei ori pe zi), timp de aproximativ două săptămâni.

Combinația potrivită: puteți adăuga nalbă mare. Favorizează creșterea bacteriilor bune în flora intestinală și este bogata în mucilagii antiinflamatorii care calmează crampele intestinale. Angelica și nalba mare merg bine în același ceai de plante: adăugați la preparare angelicai, 2 linguri de rădăcini tăiate de nalbă mare.

Angelica stimulează apetitul

Deoarece ajută la eliminarea bilei, angelica stimulează lichidele stomacale și golește spațiul pentru următoarea masă. Ca aperitiv, deschide apetitul convalescenților în special.

Mod de utilizare: ca ceai de plante sau extract fluid (15 până la 25 de picături de două până la trei ori pe zi), înainte de prânz, în fiecare zi, atât timp cât este necesar.

Combinația potrivită: adăugați la băutură (ceai de plante sau extract fluid) două picături de ulei esențial de matricarie sau mușețel german dacă lipsa poftei de mâncare este însoțită de gastrită sau reflux.

Precauțiile pentru utilizare

Unii dintre constituenții săi, furanocumarinele, sunt fotosensibilizatori. Angelica nu trebuie administrată înainte de expunerea la soare. De asemenea, nu este recomandata femeilor însărcinate sau care alăptează.

Adauga un comentariu