Magazin

Angelina Jolie, suspecta de cancer…DIN NOU! La ce masura extrema a recurs actrita

Publicat: 24 mart. 2015
1
Actrita Angelina Jolie (39 de ani) a suferit o interventie chirurgicala prin care si-a extirpat ambele ovare, deoarece este purtatoarea unei gene care creste riscul cancer ovarian, boala din cauza careia a pierdut-o pe mama sa. In urma cu doi ani, starul american a recurs, din aceleasi motive, la o alta operatie extrema, mastectomia, adica extirparea ambilor sani. 
Prin aceasta interventie, riscul de cancer se reduce astfel considerabil. Mama Angelinei Jolie, actrita Marcheline Bertrand, a murit la varsta de 56 de ani, dupa ce a luptat un deceniu cu cancerul ovarian. Si de data aceasta, Jolie a povestit intreaga experienta intr-un editorial intitulat „Diary of a Surgery” (Jurnalul unei operatii – n.r), publicat in „New York Times”, incercand, astfel, sa traga un nou semnal de alarma in privinta depistarii timpurii a cancerului. „In urma cu doi ani, am scris despre alegerea mea de a face o dubla mastectomie. Un simplu test de sange a aratat ca sunt purtatoarea genei BRCA 1 si exista, in cazul meu, un risc de 87% de a face cancer la san si 50% de a dezvolta cancer ovarian. Bunica, mama si matusa mea au murit de cancer”, si-a inceput actrita editorialul. 
„Operatia de indepartare a ovarelor este mai putin complicata decat mastectomia, dar efectele ei sunt severe. Femeia ajunge la o menopauza fortata. Asa ca m-am pregatit fizic si emotional, am discutat cu medici, am cautat solutii in medicina alternativa. Dar operatia era programata undeva in viitor. In urma cu doua saptamani, insa, am efectuat un control de rutina, iar medicul mi-a spus ca rezultatul testului de sange e bun. Am rasuflat usurata. Dar el a continuat: «Sunt insa cativa markeri care ar putea indica un cancer ovarian in stare incipienta». Cred ca am trecut atunci prin toate starile prin care trec miile de femei ce primesc aceasta veste. Mi-am propus sa fiu calma si puternica. Mi-am spus ca nu am niciun motiv sa ma gandesc ca nu voi apuca sa-mi vad copiii mari, ca nu-mi voi cunoaste nepotii”, a mai scris Angelina Jolie.
Adauga un comentariu