Sport

Anghel Iordanescu pune piciorul in prag: „Cluburile, obligate sa trimita jucatori la lot”

Publicat: 10 ian. 2016
1

Anghel Iordanescu ramâne ferm pe pozitii, dupa ce Laurentiu Reghecampf a anuntat ca nu îsi doreste ca selectionerul sa convoace multi jucatori de la Steaua pentru stagiul de pregatire. Iordanescu accepta, însa, un dialog cu antrenorii candidatelor la titlu.

Anghel Iordanescu nu da înapoi si spera ca toti jucatorii pe care îi va convoca pentru stagiul de pregatire al nationalei sa se prezinte la lot. Totusi, selectionerul nu refuza dialogul cu cluburile care vor avea multi fotbalisti convocati. „Eu cred ca lucrurile sunt foarte clare. În orice moment, pot discuta cu antrenorul Stelei, cu cei de la Dinamo, Viitorul, Pandurii, dar cred ca din punctul meu de vedere, al FRF, lucrurile sunt clare. E un turneu aprobat de Comitetul Executiv si toate echipele trebuie sa trimita jucatorii la echipa nationala”, a declarat selectionerul Romaniei.

Doi dintre jucatorii de atac pe care Iordanescu îi vrea la Euro, Budescu si Marica, nu au înca echipe, iar selectionerul spera ca situatia lor sa se lamureasca rapid. Ambii au fost foarte aproape de a ajunge la Steaua. „Mi-as dori ca Budescu sa joace în Europa, la o echipa mare, dar daca nu, îi doresc sa îsi aleaga singur destinul, dar sa joace meci de meci si sa câstige trofee. Lui Marica nu as putea sa-i dau un sfat. Fiecare are dreptul sa-si aleaga singur viitorul. În orice caz, el este un jucator de valoare, a demonstrat asta. Îi doresc si-l sfatuiesc sa joace, sa intre din nou în circuitul fotbalistic, pentru a putea fi din nou convocat la nationala”, a încheiat Iordanescu.

24 ianuarie- 6 februarie este perioada cantonamentului echipei nationale.

Adauga un comentariu