Plante medicinale

Anghinarea te scapa de toxine

Publicat: 24 ian. 2011

Este unul din cele mai bune tonice amare din lume, iar asta face anghinarea deosebit de eficienta in tratarea bolilor de ficat. Aceasta planta mai poate fi utilizata in boli precum nefrita cronica, varsaturi, enterita, fermentatii intestinale, hemoroizi, angicolita, constipatii, hipertensiune si hipercolesterolemie.

Eficacitatea ei se datoreaza continutului bogat de cinarina, oxidanti, polifenoli, flavone, insulina, saruri de potasiu si magneziu. Aceste substante se gasesc in frunze si au o actiune de excitare a secretiei biliare, ajuta la scaderea zaharului in sange, regenereaza celulele hepatice.

Aceasta planta dubleaza intensitatea efectelor plantelor laxative si depurative, fiind de un imens ajutor in cura de dezintoxicare. 

Preparate din anghinare

Infuzie: 2 lingurite la 300 ml apa clocotita. Dupa 10 zile se mareste doza la 4 lingurite, iar dupa inca 10 zile, 5 lingurite la 300 ml apa clocotita. In acest fel doza creste treptat la 10 zile.
Ceaiul de anghinare este un bun adjuvant in unele afectiuni ale inimii care se manifesta prin hipertensiune, ateroscleroza si angina pectorala. Cercetarile mai noi atribuie anghinarei proprietati antimicrobiene. Ceaiul se prepara astfel: intr-un vas se pune o lingura de frunze maruntite care se oparesc cu 500 g apa clocotita.

Dupa racire se strecoara lichidul si se indulceste cu zahar. O parte din ceai se bea dimineata pe stomacul gol, dupa care bolnavul va sta culcat o jumatate de ora pe partea dreapta. Restul cantitatii de ceai se va bea in cursul zilei cu o jumatate ora inaintea meselor principale.

Recomandari si contraindicatii
Infuzia din Frunze de anghinare se bea in trei reprize inaintea meselor principale. Dupa o pauza de o luna, cura se poate relua. Este una dintre plantele care actioneaza foarte puternic, de aceea de nu se supradozeaza.

In caz contrar, poate da senzatii de intoxicare cu varsaturi si colici hepatice, pentru ca ficatul nu se poate debarasa asa de repede de toxinele acumulate. Este bine ca acest ceai sa se bea cu lingurita si sa nu se bea cantitatea de planta indicata.

Anghinarea este contraindicata in cazul afectiunilor acute renale si hepato-biliare.loading...

Adauga un comentariu