Remedii naturiste

ANGINA PECTORALA (Angor pectoris)

Publicat: 10 dec. 2010

Se manifesta printr-o criza acuta, dureroasa a miocardului din cauza ischemiei sale favorizata de emotii, supraeforturi, frig etc. Ca manifestari subiective se amintesc frica puternica, de moarte (anxietate), dureri puternice in gratul stang, in regiunea cordului sau catre abdomen. Angina pectorala este incadrata in prezent intr-un sindrom mai larg numit cardiopatie ischemica. Sunt si forme nedureroase la fel de grave ca prognostic ca si formele dureroase. Ambele pot evolua spre infarct miocardic prin obstruarea unor segmente ale arterelor coronore. Datorita gravitatii anginei pectorale sunt necesare examene periodice clinice si electrocardiografice, precum si aplicarea unei terapii specifice, recomandata de medicul specialist.

Ca adjuvante si in cure mai lungi pentru prevenireaza crizelor anginoase ale acestei afectiuni se recomanda ceaiuri medicinale din plante medicinale preparate dupa urmatoarele formule:

Rp. Talpa gastii (Herba Leonuri) 30 g, Frunze de Menta (Folium Menthae) 20 g, (Herba Anserinae) 10 g, Cimbrisor de camp (Herba Serpylli) 10 g, Frunze de Menta (Folium Menthae) 20 g, Flori de Soc (Flores Sambuci) 10 g. Infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi in timpul crizelor. Rp. Talpa gastii (Herba Leonuri) 30 g, Coada soricelului (Herba Millefolli) 20 g, Coada racului (Herba Anserinae) 20 g, Flori de Lumanarica (Flores Verbasci) 10 g, Radacina de Valeriana (Radix Valerianae) 20 g. Infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; 1-2 cani pe zi. Rp. Flori de Tei (Flores Tiliae) 50 g, Flori de Paducel (Flores Crataegi) 10 g, Flori de Soc (Flores Sambuci) 10 g, Fructe de Fenicul (Fructus Foeniculi) 10 g, Radacina de Valeriana (Radix Valerianae) 20 g. Infuzie din o lingura de amestec la o cana de apa; se beau 1-2 cani in timpul crizei. Se recomanda, de asemenea, ca bolnavul suferind de angina pectorala sa-si prepare din timp o tinctura dupa urmatoarea reteta: se macereaza 20 g flori si frunze de Paducel (Flores cum folium Crataegi) in 100 ml alcool de 60-70 grade, timp de 10 zile. Dupa filtrare din aceasta tinctura se iau preventiv 15-20 picaturi, de trei ori pe zi in putina apa.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit