Sport

Angliei îi trebuie urgent un selectioner. Principalii favoriti sa îl înlocuiasca pe Allardyce

Publicat: 28 sept. 2016
1

Dupa demiterea lui Sam Allardyce de pe banca nationalei Angliei, în urma scandalului declansat în acest început de saptamâna, presa britanica si cea din Italia anunta primii tehnicieni care concureaza cu sanse mari pentru ocuparea postului de selectioner.
Allardyce (61 de ani) a lasat functia vacanta, la doar 67 de zile dupa ce preluase postul ce ramasese liber dupa Campionatul European. Înlocuirea acestuia e prioritara, fiindca pentru Anglia urmeaza dubla cu Malta si Slovenia (8 si 11 octombrie), din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Gareth Southgate se ocupa, momentan, de prima reprezentativa, dar lucrurile nu vor ramâne asa. BBC anunta ca Arsene Wenger (66 de ani) e marele favorit sa fie succesorul lui „Big Sam”. Intrat în ultimul an de contract cu Arsenal, tehnicianul francez a fost pe lista si în vara, când FA cauta un înlocuitor pentru Roy Hodgson, cel sub comanda caruia nationala din Albion a fost eliminata în optimile de finala de Islanda. Cel mai probabil, Wenger nu va renunta înainte de finalul campionatului la functia pe care o ocupa la Arsenal înca din 1996.

Roberto Mancini (51 de ani) este al doilea nume avansat ca posibil succesor al lui Allardyce, potrivit presei din Italia. Tehnicianul din Peninsula este liber de contract, dupa despartirea de Internazionale Milano, din aceasta vara. Italianul este obsnuit cu fotbalul din Anglia, dupa ce a pregatit-o timp de 4 ani pe Manchester City (2009-2013), alaturi de care a cucerit un titlu în Premier League (2012), o Cupa a Angliei (2011) si o Supercupa a Angliei (2012).
Mancini nu ar fi primul italian care antreneaza nationala Angliei. În Albion a fost selectioner si Fabio Capello (2008-2012).

Adauga un comentariu