National

ANI pierde razboiul cu alesii locali. Agentia a castigat doar 5 procese din 63

Publicat: 18 apr. 2016
1

Agentia Nationala de Integritate pierde razboiul cu primarii si presedintii de consilii judetene declarati incompatibili. O analiza recenta arata ca din cele 63 de procese solutionate definitiv, ANI a castigat doar 5. Printre cei care au invins institutia se numara si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis.

Printre cei care au castigat procesul cu ANI se mai numara si presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, dar si cel al Constantei, Nicusor Constantinescu. Nici primarul buzoian Constantin Boscodeala nu s-a lasat pana nu le-a demonstrat judecatorilor ca nu e incompatibil.

Analiza a fost realizata chiar de reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate. Din cei 113 presedinti de consilii judetene, primari si viceprimari verficati si declarati incompatibili de catre ANI pentru ca aveau si alte functii in institutii publice locale, doar cinci au fost declarati astfel si de catre instante. Cei 63 care au castigat procesul cu ANI nu vor mai fi santionati.

Rezultatul analizei a fost remarcat de catre premierul Dacian Ciolos, care a declarat ca Guvernul intentionaza sa schimbe legislatia pentru ca este foarte stufoasa si nu contine definitii clare a tuturor incompatibilitatilor.

Adauga un comentariu