Din lumea filmului

Anita Ekberg a murit

Publicat: 12 ian. 2015
3

Actrita suedeza Anita Ekberg, una dintre muzele regizorului italian Federico Fellini, a murit duminica, la varsta de 83 de ani, a anuntat presa italiana.

Potrivit site-ului La Repubblica, Anita Ekberg a murit in clinica San Raffaele din Rocca di Papa, o localitate aflata in apropiere de Roma.

Anita Ekberg, care a ramas in memoria cinefililor pentru celebra scena filmata la Roma in Fontana di Trevi, in filmul „La Dolce Vita” (1960) de Federico Fellini, in care a jucat alaturi de Marcello Mastroianni, a locuit in ultima parte a vietii intr-un azil pentru batrani din apropiere de Roma.

Kerstin Anita Marianne Ekberg a fost model si o actrita suedeza, nascuta pe 29 septembrie 1931 in orasul Malmö. Aleasa Miss Suedia in 1950, Anita Ekberg nu a castigat concursul Miss Universe, insa s-a aflat printre cele sase finaliste, iar aceasta performanta i-a adus un contract de manechin in Statele Unite ale Americii. A debutat pentru studiourile Universal in cateva roluri secundare.

Vezi si Un cunoscut ACTOR de la Hollywood A MURIT de cancer

In 1955, actrita suedeza a jucat in „Calea sangelui/ Blood Alley”, in care a interpretat rolul unei femei chineze, un rol care i-a adus Globul de Aur.

Cu un fizic considerat „spectaculos” in epoca (Bob Hope spunea ca parintii ei ar merita premiul Nobel pentru „arhitectura”), vedeta suedeza avea un temperament glacial si a fost supranumita „aisbergul”.

Anita Ekberg a ramas in memoria cinefililor pentru celebra scena filmata la Roma in Fontana di Trevi, in filmul „La Dolce Vita”, de Federico Fellini, sau pentru rolul modelului care lauda virtutile laptelui pe un panou publicitar in episodul „Le tentazioni del dottor Antonio” din lungmetrajul „Boccaccio ’70”  in 1962.

In 1987, Anita Ekberg a jucat propriul rol in „Interviu/ Intervista”, un film regizat de Federico Fellini, confirmand astfel spusele celebrului critic de film Roger Ebert, care obisnuia adeseori sa declare ca Anita Ekberg „este singura persoana din lume capabila sa isi joace propriul personaj”.

 Anita Ekberg a fost casatorita de doua ori – cu actorul britanic Anthony Steel in perioada 1956-1959 si cu actorul american Rik Van Nutter in perioada 1963-1975.

Adauga un comentariu