Stiri

ANM anunta ca Romania va fi lovita de un ciclon

Publicat: 31 aug. 2019
14

ANM avertizeaza: nu scapam de fenomenele meteo extreme specifice verii! Vara s-ar putea prelungi, se arata in prognoza meteo pentru septembrie si octombrie, iar ciclonul ar putea lovi teritoriul tarii noastre, pe fondul incalzirii vremii, in special in luna septembrie. Prima luna de toamna, care incepe maine din punct de vedere calendaristic, se anunta extrem de calduroasa, dar si cu multe furtuni de vara.

Prognoza meteo pentru septembrie si octombrie: noi formatiuni ciclonice si temperaturi de vara in Romania
In luna septembrie se vor depasi 30 de grade aproape in toate zilele acestei luni, avertizeaza meteorologii de la ANM. Cantitatea de precipitatii va fi deficitara in prima luna de toamna, sustine Floriana Georgescu, meteorolog ANM. Si in luna octombrie se vor inregistra temperaturi medii peste cele normale acestei luni.

Meteorologul trage un semnal de alarma avand in vederea mentinerea temperaturilor ridicate a apelor pe continent. Vor avea loc noi formatiuni ciclonice, in special in zona Marii Mediterane. Furtunile cu aspect tornadic pot aparea mai ales in luna septembrie, in Lunca Dunarii, Campia de Vest sau in Baragan.

Furtuni de vara in plina toamna si caderi de grindina – din surprizele meteorologice pentru urmatoarele doua luni
„Este adevarat. Apa Marii Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic – mai ridicata decat normal.  Vor fi formatiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vara. Ploaie cu caracter torential. Ploi scurte. Caderi de grindina”, avertizeaza meteorologul Floriana Georgescu, conform site-ului stirileprotv.ro.

Meteorologii de la ANM si cei din Europa sustin ca anul 2019 se numara printre cei mai caldurosi ani de cand se fac masuratori meteo, adica din 1880 incoace. Vremea va fi asadar, una extrem de calduroasa in septembrie, cu temperaturi care vor oscila intre 30 si 35 de grade Celsius. Aceasta incalzire vine pe fondul schimbarii climatice, cauzata de poluarea excesiva la care este supusa planeta noastra.

Adauga un comentariu