Stiri Turism

ANM anunta grindina de mari dimensiuni in Romania. Potopul dureaza 11 ore. Cand incepe 

Publicat: 10 iun. 2019

Administratia Nationala de Meteorologie anunta grindina de mari dimensiuni in Romania! Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in cea mai mare parte a tarii, iar grindina isi va face din nou simtita prezenta. Afost emis un cod galben de vreme rea.

Conform atentionarii ANM, vor fi perioade in care se vor semnala averse ce vor capata si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15…25 l/mp, iar pe arii restranse 35…40 l/mp.  Fenomenele vor fi mai frecvente in timpul dupa-amiezelor si serilor.

Astfel, ANM a emis cod galben de vremea rea, intervalul de valabilitate fiind 10  iunie, ora 12 – 10 iunie, ora 23.  Fenomene vizate – manifestari de instabilitate atmosferica.

In sudul, estul si local in centrul tarii si la munte vor fi intervale cu manifestari de instabilitate atmosferica. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si, mai ales, grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.loading...

Adauga un comentariu