National

ANM: Ciclonul din Grecia va lovi si Romania

Publicat: 12 iul. 2019
1

Furtuna violenta care a lovit regiunea Halkidiki din Grecia ar putea ajunge si in Romania, a avertizat directorul ANM, Elena Mateescu.

Prognoza meteorologica indica un grad mai mare de instabilitate atmosferica mai ales pentru partea de de vest, centru si zona de munte in cursul zilei de sambata. Acest sistem frontal, cu deplasare spre partea de est, aduce duminica un grad mai mare de instabilitate in cea mai mare parte a tarii, cu cantitati mai mari de precipitatii in special in est si sud-est. In functie de pozitionarea nucleului ciclonului vom monitoriza situatia, cu siguranta pe parcursul diminetii de sambata, daca modelele isi vor pastra din perspectiva structurii si pozitionarii acestui ciclon in zona tarii noastre care sa aduca fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generala'', a spus directorul ANM Elena Mateescu.

Detalii despre tragedia din Grecia, oferite de un barbat care se afla in taverna greceasca: ''Au fost clipe de cosmar''

Amintim ca doi cetateni romani, o femeie si un baiat de 8 ani, si-au pierdut viata dupa ce acoperisul unui restaurant din Nea Plagia (regiunea Halkidiki ) s-a prabusit ca urmare a fenomenelor meteo extreme (vant foarte puternic, ploaie si grindina) care au afectat miercuri seara nordul Greciei, conform  Reuters.

Adauga un comentariu