National

ANM. Cum va fi vremea in noaptea de Inviere

Publicat: 28 apr. 2016
1
Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru sfarsitul acestei saptamani, iar vremea va fi calda, insa istabila. Mai mult de atat, si in noaptea de Inviere si in prima zi de Paste se vor inregistra ploi in majoritatea regiunilor tarii.
In zonele de munte, pe parcursul zilei de sambata, innorarile se vor accentua, cu caracter local va ploua, iar cantitatile de apa izolat vor fi mai insemnate indeosebi in zona Carpatilor Orientali, unde se vor intregistra pana la 15 – 20 l/mp, in timp ce in cursul noptii cerul va fi variabil la partial noros si doar in primele ore izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatura apropiate de cele climatologic specifice acestei date din an. La Bucuresti, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru sfarsitul lunii aprilie. In cursul zilei, vor fi innorari si temporar va ploua slab, iar noaptea cerul va deveni variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 19 – 20 de grade, iar cea minima de 8 – 10 grade.
Duminica, cerul va fi variabil cu innorari temporare in zona Carpatilor Orientali si Meridionali unde indeosebi dupa orele pranzului cu caracter local se vor semnala ploi de scurta durata. Incepand cu orele serii, nebulozitatea se va accentua, insa doar in masivele sud-vestice va ploua, iar pe spatii mici se vor putea cumula cantitati de apa mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in cursul noptii in zona Muntilor Banatului. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.
Adauga un comentariu