National

ANM: Prognoza meteo actualizata pentru urmatoarele 30 de zile in Romania

Publicat: 09 mai 2019
1

Prognoza meteo pe o luna, actualizata de ANM, aduce o vreme schimbatoare, caracteristica lunii mai. Apoi, vremea la inceput iunie, prima luna de vara, aduce temperaturi apropiate de 30 grade C.

Vremea in Romania a fost capricioasa in luna mai, pe care metorologii o numesc cea mai instabila luna a primaverii. Dupa zile insorite si calde, mult mai calde decat normalul perioadei, vremea s-a schimbat brusc aducand valori termice de iarna, zapezi si inundatii.

Prognoza meteo pe o luna, in intervalul 6 mai-3 iunie se poate imparti astfel: doua saptamani cu instabilitate atmosferica crescuta temperaturi mici, precipitatii abundente si alte doua saptamani in care temperaturile cresc in toata Romania, pana la nivelul climatologic al acestei perioade, cu un regim pluviometric apropiat sezonului de primavara. Astfel ca, timp 30 de zile, asistam la o vreme schimbatoare, dar normala pentru luna mai.
Prognoza meteo mai 2019 Romania: Doua saptamani reci, urmate de perioade calde

Vremea in luna mai 2019, actualizata de meteorologii de la ANM (Administratia Nationala de Meteorologie), aduce un sfarsit de saptamana ploios si instabil, urmata de o noua saptamana cu precipitatii si temperaturi coborate, asa cum vom vedea in prezentarea meteorologilor.

Prognoza meteo in saptamana 06.05.2019 – 13.05.2019, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestui interval la nivelul intregii tari, cu o abatere negativa mai pronuntata in regiunile intracarpatice si la munte. Regimul pluviometric va fi excedentar in cea mai mare parte a Romaniei, dar mai ales in centrul, estul si nordul teritoriului.

Vremea in Romania ramane rece in saptamana 13.05.2019 – 20.05.2019. Temperaturile medii ale aerului vor fi usor mai coborate decat cele specifice acestui interval in cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales in regiunile vestice si sud-vestice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta saptamana vor fi excedentare la nivelul intregii tari, dar mai ales in regiunile extracarpatice si la munte.

Vezi si: Prognoza meteo pentru astazi. Iata ce temperaturi vor fi

Prognza meteo pe o luna – temperaturi apropiate de 30 de grade la inceput de iunie

Prognoza meteo anunta apoi doua saptamani in care vremea se schimba, insa nu vom scapa de precipitatii. Astfel ca, in saptamana 20.05.2019 – 27.05.2019, meteorologii anunta ca temperatura medie a aerului va avea valori ce se se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari. Regimul pluviometric va fi in apropiat de cel normal pentru acest interval, in cea mai mare parte a teritoriului.

Vremea in ultima saptamana din luna mai si inceputul lui iunie, prima luna de vara aduce valorile termice care se vor situa in jurul celor specifice acestei perioade. Cantitatile de precipitatii vor fi in general apropiate de ceea ce ar trebui sa se inregistreze in mod normal in acest interval.

Vremea la inceput de iunie se anunta frumoasa in toata tara, cu valori de peste 20 de grade, atingand valori termice apropiate de 30 de grade C chiar in primele zile, potrivit.

Adauga un comentariu