Secretele istoriei

Anna Anderson cea mai cunoscuta dintre impostorii faimosi ai istoriei

Publicat: 08 ian. 2014
In 1920, Anderson a aparut la un spital de nebuni din Germania fara a-si revela identitatea. Doi ani mai tarziu a inceput sa sustina ca ar fi Marea Ducesa Anastasia Romanov, fiica cea mica a Romanovilor despre care se credea ca a fost executata cu patru ani inainte de bolsevici. Anderson a fost cea mai cunoscuta dintre toate femeile (destule la numar) care au pretins ca ar fi printesa Anastasia, si a continuat sa sustina acest lucru pana la moartea sa din 1984, scrie adevarul.ro.
In timpul vietii sale, Anderson a fost vizitata de mai multi membri ai familiei regale rusesti; unii i-au sprijinit pretentiile, in timp ce altii au acuzat-o ca fiind o impostoare. Anna Anderson a devenit faimoasa in intreaga lume, existand astazi mai multe carti si filme despre ea. In 2007, ramasitele Anastasiei Romanov au fost descoperite in Rusia, punand astfel capat fanteziilor. 
Un test ADN facut pe baza unui fir de par al Annei Anderson a demonstrat ca ea se numea de fapt Franziska Schanzkowska, o femeie de origine poloneza.


loading...

Adauga un comentariu