Stiri medicale

Anorexia apare la varste tot mai mici

Publicat: 02 ian. 2012
7

Anorexia incepe sa afecteze si copiii cu varste fragede. Cel mai tanar minor care sufera de aceasta boala are numai trei ani. Cazul nu este singular in randul copiilor, alte sute de minori din Marea Britanie fiind tratati in spital pentru anorexie si bulimie, informeaza Daily Mail.

Doctorii sustin ca societatea ii preseaza pe copii sa aiba un corp perfect, acesta fiind motivul pentru care ei au probleme de nutritie.

Din 2009 pana in prezent, 600 de copii cu varste sub 13 ani au fost tratati pentru probleme de alimentatie, majoritatea dintre acestia suferind de anorexie sau bulimie. Conform statisticilor de la 35 de spitale, 197 dintre acestia avand intre cinci si noua ani.

Medicii considera ca statisticile, care sunt ingrijoratoare, nu ii prezinta decat pe copiii anorexici sau bulimici  care primesc ingrijire, numarul minorilor care sufera de aceste boli fiind mult mai mare.

„Copiiilor le trebuie intre 18 luni si doi ani si jumatate sa realizeze ca au o problema de nutritie si sa caute tratament pentru aceasta. Lucram numai cu copii pana la 16 ani si majoritatea problemelor de nutritie apar in adolescenta, asa ca unii ajung sa fie tratati ca adulti. Aproximativ 5% dintre copii mor in cele din urma din pricina bolii”, a declarat doctorul Malcolm Bourne, medic psihiatru la East Lancashire Hospitals NHS Trust.

Adauga un comentariu