National

ANSVA trage un semnal de alarmă alimentară: Carne de curcan de la ferme infestate prezentă pe rafturile din România

Publicat: 17 ian. 2020

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis un anunţ vineri, 17 ianuarie 2020, referitor gripă aviară. Autoritatea a fost notificată despre Comisia Europeană despre fermele de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară, au fost sacrificaţi numeroşi curcani, iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi ţara noastră. Astfel de produse au ajuns la trei depozite din judeţul Bihor.

„Comisia Europeană a transmis o notificare Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), prin care informează că din fermele comerciale de păsări din Ungaria, aflate în zona de restricţie din jurul focarului de gripă aviară produs de tipul H5N8, au fost sacrificate păsări (curcani), iar produsele obţinute au fost livrate către mai multe state membre, printre care şi România. Din analiza informaţiilor primite a rezultat faptul că astfel de produse au fost introduse în România prin trei unităţi de depozitare, de pe raza judeţului Bihor”, a anunţat, vineri, ANSVSA.

În regim de urgenţă, ANSVSA a transmis serviciilor sanitare veterinare de la nivel teritorial să acţioneze în regim de urgenţă pentru identificarea tuturor beneficiarilor produselor în cauză. Totodată, să se retragă de la comercializare şi să se incinereze produsele în cauză, în conformitate cu prevederile Directivei 94/2005.loading...

Adauga un comentariu