Sanatate

Antibiotic pentru puroi în gât: Ce recomandă medicii

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Puroiul în gât, denumit în termini medicali de abces periamigdalian, reprezintă un simptom al unor boli precum amigdalita sau faringita. Multă lume face greșeala să ia antibiotic pentru puroi în gât, fără să știe care este cauza exactă a apariției acestuia.

Amigdalita este o boală care se manifestă prin infectarea sau inflamarea amigdalelor palatine. La amigdalită, apare o durerea înțepătoare la nivelul gâtului, amigdalele devin roșii și își măresc volumul și au puncte albe cu puroi.

În schimb, faringita reprezintă o inflamație a faringelui. Aceasta poate provoca, de asemenea, zgârieturi în gât și dificultăți la înghițire.

grafică persoană care are puroi în gât

Antibiotic pentru puroi în gât: Când este recomandat să luăm și când nu

Antibioticele sunt prescrise pentru tratarea infecțiilor tractului respirator cauzate de bacteria, manifestate prin tuse și dureri în gât.

Totuși, medicii atrag atenția că în cele mai multe cazuri infecțiile sunt cauzate de virusuri, iar pentru acestea nu trebuie luate antibiotic deoarece un organism sănătos poate lupta singur cu astfel de infecții.

În situația în care luăm antibiotic fără a fi necesar nu facem altceva decât să creștem rezistența bacteriilor și să slăbim acțiunea acestor medicamente în tratarea infecțiilor bacteriene grave.

grafică persoană care are puroi în gât

În ceea ce privește durerile în gât, acestea pot trece de la sine și administrarea antibioticelor nu este necesară. În asemenea cazuri se poate apela la paracetamol pentru ameliorarea durerii, iar pentru reducerea infecției la apă caldă și sărată.

Tratamentul medicamentos în cazul amigdalitei poate consta în antivirale comune, antitermice, pastile de supt antiseptic sau spray-uri antiseptice.

Doar în cazul în care amigdalita a fost de cauzată de o bacterie se prescriu antibiotice.

În cazul faringitei, tratamentul este simptomatic și constă în antipiretice și antalgice, în special paracetamol. Se recomandă, de asemenea, lavajul cavităților nazale de mai multe ori pe zi cu ser fiziologic sau apă de mare sau hipertonă.

Dacă nu este vorba despre o faringită complicată nu se administrează antibiotice deoarece acestea nu ameliorează simptomele și nici nu previn complicațiile.

persoană care are puroi în gât

Puroi în gât: Tratament fără antibiotic

Pentru a scăpa rapid de puroiul din gât se poate apela la mai multe tratamente naturiste.

Astfel, o gargară cu apă caldă şi sare reduce inflamaţia şi senzaţia de mâncărime şi iritaţie se va diminua. Gargara cu apă caldă şi sare îmbunătăţeşte fluxul sangvin la nivelul cavităţii orale, înlătură microorganismele şi fluidizează mucusul, care va fi mai uşor de eliminat.

În anumite cazuri de infecţii, gâtul se poate usca și de aceea trebuie hidratat pentru a scăpa de senzaţia de usturime. Ceaiul cald şi supa caldă sunt cele mai indicate lichide care pot ameliora inflamaţia gâtului şi refac echilibrul hidric al mucoasei.

persoană care are puroi în gât

Pentru a ameliora disconfortul şi durerea resimţită la înghiţirea alimentelor din cauza puroiului din gât se recomandă aplicarea unei comprese calde pe gât.

Alte remedii naturiste pentru ameliorarea simptomelor puroiului în gât sunt inhalaţiile cu plante medicinal, precum muşeţel, eucalipt, mentă, cimbru, cuişoare sau rozmarin.

De asemenea, se recomandă gargară cu suc de lămâie și puțin bicarbonat de sodiu, dimineața și seara, gargară cu suc de lămâie cald și o lingură de miere, cu suc de lămâie cu puțină sare și miere sau cu un amestec de cidru din oțet de mere și apă.

Adauga un comentariu