National

Antonescu: Analiza lui Basescu e corecta. PSD la prezidentiale are o problema, e dovedit istoric

Publicat: 12 nov. 2013
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca este de acord cu analiza facuta de presedintele Traian Basescu in privinta unui candidat al PSD la alegerile prezidentiale si un eventual esec, mentionand ca este o apreciere corecta.

Antonescu a fost intrebat cum vede ideea lansata de Traian Basescu de a-i da sfaturi in situatia in care intra in turul doi al alegerilor prezidentiale, potrivit Mediafax.

„Presupun ca glumea, eu cu consilierii mai greu. Adica nu… ma descurc si singur”, a replicat liderul PNL.

El a fost intrebat cum vede analiza presedintelui ca, in situatia in care PSD va avea candidat la alegerile prezidentiale, in turul doi acesta va pierde cursa, deoarece PNL ar putea fi sustinut de toate fortele de dreapta.

„Aici nu putem spune niciodata, rar putem spune niciodata in politica, dar aici cred ca e o analiza corecta. PSD singur in alegerile prezidentiale are o problema, s-a dovedit istoric. Dar nu e cazul”, a mai precizat Antonescu.

De asemenea, intrebat cum vede posibilitatea ca PDL sa-l sustina la prezidentialele de anul viitor intr-un tur doi de scrutin, liderul PNL a raspuns: „Nu suntem in aceasta situatie, suntem in USL si avem un singur candidat”.

In ceea ce priveste o eventuala alianta cu PDL, Antonescu a spus: „Noi avem o alianta parafata cu 5 milioane de martori si toate eforturile mele sunt pentru a mentine aceasta alianta si pentru a-i indeplini obiectivele”.

Referitor la o posibila sustinere din partea lui Traian Basescu in campania pentru prezidentiale, Antonescu a afirmat ca „asta este problema domniei sale”.

„Ceea ce mi-ar placea mie – daca e vorba de placere, e rar vorba de placere – ar fi ca un numar cat mai mare de alegatori romani sa vina in intampinarea proiectului meu si candidaturii mele”, a mai spus Antonescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca PSD nu poate da seful statului daca se rupe de PNL, iar un candidat de dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi sustinut in turul 2 de toata dreapta si este de preferat „unui plagiator”, precizand ca personal il va invata pe liberal ce are facut.

Comentarii
  • Mai adormila din lupta ta cu Base pierd ROMANII. Preocupat de ce face Base trece legea privind legalizarea limbii maghiare in justitie. Crezi ca ne intereseaza ce face Base sau cum vom discuta in justitie? Pentru ce au murit ROMANII din Ardeal, pentru nesimtirea USL-istilor care le vinde tara si sangele varsat, mai adormila?

Adauga un comentariu