Magazin

Antonescu: Ciorbea are sanse sa fie validat in conducerea ASF, ne pare rau ca pierdem un senator

Publicat: 26 mart. 2014
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca Victor Ciorbea ar avea sanse sa fie validat in conducerea ASF, pentru care si-a exprimat dorinta de a candida, mentionand ca liberalilor le pare rau ca pierd un senator.

Antonescu a fost intrebat daca Victor Ciorbea va fi sustinut de PNL pentru a face parte din conducerea ASF.

Citeste si Crin Antonescu: Aducerea lui Becali in PNL a fost o greseala! Poate am gresit cu Fenechiu

Liderul PNL a precizat ca nu este vorba de sustinere din partea partidelor, deoarece nu s-ar mai merge pe formula ca un partid sau altul sa faca numiri in conducerea ASF.

„Domnul Ciorbea vrea pur si simplu sa isi depuna CV-ul, ca sa spun asa, sa mearga sa lucreze acolo. Din punctul nostru de vedere, un om care a fost prim-ministru, care a primar general al Capitalei, care a fost lider de mare sindicat, pe vremea cand existau mari sindicate, care este dublat si de o pretigioasa experienta juridica si de magistrat, are sanse (de a fi validat in conducerea ASF, n.r.), nu noi decidem. (…) Noua ne pare rau ca pierdem un senator, un om politic cu experienta domnului Ciorbea, dar, daca asta este optiunea domniei sale, nu o impiedicam”, a declarat Antonescu.

Citeste si TOPUL celor mai bogati mosieri din Parlament

Senatorul PNL Victor Ciorbea si fostul membru in CA al Omniasig Adina Edelmaier si-au depus candidaturile pentru un post in Consiliul ASF, audierile pentru acest post neexecutiv si pentru sefia institutiei urmand a avea loc luni, in Comisia de buget-finante din Senat.

La sefia ASF a fost propus fostul director general al ING Bank Romania Misu Negritoiu.

Potrivit unor surse parlamentare, sase CV-uri au fost inregistrate, pana miercuri, la Comisia de buget-finante din Senat, pentru o functie neexecutiva in cadrul acestei institutii financiare.

Printre candidati se afla senatorul PNL Victor Ciorbea si un fost membru in Consiliul de Administratie al Omniasig, Adina Edelmaier.

Citeste si Cum a aratat fiica lui Victor Ciorbea, la nunta ei – FOTO

Comisia de buget-finante urmeaza sa audieze, luni, atat candidatii pentru acest post din cadrul ASF, precum si pe Misu Negritoiu, propunerea pentru sefia Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Postul este vacant dupa ce Marian Mirzac, membru neexecutiv in Consiliul ASF, a demisionat in luna februarie. Mirzac fost arestat in dosarul Carpatica Asig, fiind acuzat ca, in mod fraudulos, in perioada mai – decembrie 2013, a reusit sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de ASF fata de societatea de asigurari.

Adauga un comentariu