National

Antonescu, despre esecul privatizarii CFR MARFA: O felicit pe Ramona Manescu pentru curaj

Publicat: 15 oct. 2013
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, despre privatizarea CFR Marfa, ca este „un esec de etapa”, de care nu se fac vinovati nici actualul ministru al Transporturilor si nici fostul ministru.

„Salut decizia curajoasa si ferma a ministrului actual al Tranporturilor, Ramona Manescu, care, fara a mai despica firul in patru, a aplicat foarte strict conditiile contractuale si legea”, a comentat Crin Antonescu.

Potrivit liderului PNL, „chiar daca va exista o intreaga dezbatere si se va discuta despre esecul acestei privatizari, este un esec de etapa, pentru care nu este de vina nici ministrul actual al Transporturilor si nici fostul ministru”.

„Din punctul de vedere al ministrului, trebuia sa primeze respectarea exacta a legii, ceea ce Ramona Manescu a facut si pentru care o felicit. Restul, explicatii mai pe larg, vom avea si noi si dumneavoastra dupa ce vor fi analizate”, a mai declarat Crin Antonescu.

Presedintele PNL a aratat ca Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a avut doua teme mari ca detinator al portofoliului, deblocarea fondurilor europene si incheierea cu succes, la etapa la care se afla, a procesului de privatizare CFR Marfa. „Relu Fenchiu a parcurs procesul respectiv, atât domnia sa, cât si premierul au fost multumiti si sigur ca l-am felicitat pentru un obiectiv atins”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a mentionat, legat de ceea ce s-a intâmplat intre timp, este „o discutie generala”. „Vom discuta si noi, aseptam sa fim informati mai pe larg de noul ministru al Transporturilor”, a spus el.

Privatizarea CFR Marfa a esuat pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei, potrivit GFR. In plus fata de conditiile suspensive, nici structura capitalului social nu a fost definitivata, respectiv numarul de actiuni corespunzator cotei de 51% care urmeaza sa se transfere. In acest sens, nu a fost efectuata diminuarea capitalului social cu valoarea activelor care urmeaza sa se transfere de la CFR Marfa catre alte societati detinute de stat”, potrivit GFR.

Comentarii
Adauga un comentariu