National

Antonescu nu e de acord sa plece Kovesi la Bruxelles

Publicat: 08 oct. 2012
1

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca decizia ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, privind delegarea Laurei Codruta Kovesi la Bruxelles este o hotarare cu care nu este de acord, insa ministrul beneficiaza de independenta si de sprijinul politic al USL.

Antonescu a raspuns astfel unor intrebari legate de situatia Laurei Codruta Kovesi dar si despre discutiile purtate de Pivniceru luni cu liderii USL.

Intrebat daca este de acord ca Laura Codruta Kovesi sa fie reprezentatul Romaniei la Bruxelles pe tema MCV, Antonescu a raspuns: „Nu, dar nu e decizia mea si nu e problema mea. Este o opinie strict personala, care nu are cu nimic a face cu decizia ministrului Justitiei, care are tot dreptul sa o ia, are toata jurisdictia sa o ia si care are sprijinul PNL, al USL, pentru a lua ce decizii gaseste de cuviinta in deplina libertate sau independenta de opinia mea sau a altcuiva dintre factorii politici”, a explicat Antonescu.

Presedintele PNL i-a invitat pe jurnalisti sa nu mai sustina „lucruri neadevarate” precum acelea ca „Antonescu a atacat Guvernul Ponta”, mentionand ca nu a facut acest lucru.

„Daca nu avem nici in anul 2012 cultura nuantei, a diferentei, atunci inseamna ca punem in continuare titluri prostesti si mintim oamenii. Deci e foarte limpede: ministrul Justitiei are, conform legii, prerogativa de a face niste propuneri, pentru Bruxelles, pentru ce vreti dumneavoastra, da? Ce spune legea? In momentul in care noi am propus-o, premierul a acceptat-o pe doamna Mona Pivniceru in functia de ministru al Justitiei, i-am garantat si vom respecta intocmai independenta deciziilor sale”, a afirmat Antonescu.

„Resemnati-va ca voi sustine Guvernul Ponta pana in 2016, sper sa va tina Dumnezeu sanatosi”, le-a mai spus Antonescu jurnalistilor.

La randul sau, intrebat care a fost obiectul discutiei de luni dintre cei doi lideri ai USL si ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, premierul Victor Ponta a spus: „Am discutat inca o data cu domnia sa referitor la ceea ce a stabilit la Bruxelles, procedura este cea pe care o cunoasteti, in sensul ca s-au depus candidaturile, inteleg ca in jurul datei de 22-23 vor avea loc interviurile si depunerea planurilor de management, dupa care doamna ministru Pivniceru va face doua propuneri, una pentru functia de procuror general, una pentru procuror-sef al DNA, urmand ca aceste doua propuneri sa intre in discutia CSM”, a sustinut Ponta. El a precizat ca decizia in cazul lui Kovesi i-a apartinut in totalitate ministrului Justitiei.

Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a venit luni dupa-amiaza la sedinta USL, care a avut loc in cabinetul presedintelui Senatului.

Pivniceru nu a dorit sa faca declaratii la sosire. Dupa aproximativ 20 de minute, ea a plecat pe o iesire unde nu se aflau ziaristi.

Sursa: realitatea.net

Comentarii
  • Sunt un roman care traiesc inafara dar asa mare dobitoc nu am mai vazut,******* comunist ,cine te crezi,cacarau,nu vezi cit de handicapat esti,intradevar esti intruchiparea raului pe pamant,si a prostiei.DE CINE TIE FRICA? CRETINULE,CINE ESTI SA DIRIJEZI VIETILE SI CARIERELE OAMENILOR CINSTITI,URMEZI SFATURILE LUI VOICULESCU CA ITI CURG MUCII NUMAI LA ANTENA 3,IMBECIL CE ESTI,SA TE VAD IN SICRIU CIND MAI VIN IN TARA ,CA SECURITATEA TA A LUI ILIESCU AU DISTRUS TARA CA A-TI FURAT-O PRIMA FSN ACUM V-ATI ADUNAT TOATA SLEATA SECURISTA CA IN 9* NU ATI FOST TOTI,ACUM NU AVETI PIC DE RUSINE SI EDUCATIOE CA MANIPULATI UN POPOR BOLNAV DE PROSTIE

Adauga un comentariu