National

Antonescu: Nu impartasesc opinia lui Tariceanu despre PNL si candidatura la Presedintie

Publicat: 27 aug. 2013
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu impartaseste opinia fostului premier Calin Popescu Tariceanu potrivit careia energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe candidatura la Presedintie, mentionand ca este vorba despre „o falsa problema”.

Presedintele PNL a fost intrebat daca impartaseste declaratiile fostului premier Calin Popescu Tariceanu referitoare la faptul ca liberalii si-au concentrat energiile pentru campania sa la prezidentiale, iar temele liberale au avut de suferit.

„Nu o impartasesc, mai ales ca nu am avut sentimentul ca asa cam toti liberalii si-au concentrat eforturile pentru campania mea prezidentiala. N-as spune ca domnul Calin Popescu Tariceanu de pilda, exceleaza in aceasta privinta, dar mai important decat asta nu exista o divergenta intre probabila viitoarea candidatura a mea la Presedintie din punctul de vedere al PNL si temele importante de guvernare. PNL nu poate sustine mai bine un candidat la presedintie decat ca partid implicat la guvernare, decat rezolvand problemele si provocarile guvernarii, decat ca partid care are niste obiective sa si le atinga, sa si le indeplineasca. Nu a existat un divort, o competitie intre candidatura mea la Presedintie si interesele, activitatea PNL. Nu sunt de acord cu aceasta divergenta, cred ca e o falsa problema”, a declarat Antonescu.

De asemenea presedintele PNL a fost intrebat in ce masura considera ca a fost vorba despre un „stres” si o „incordare” in ceea ce priveste episodul nominalizarilor pentru Ministerul Transporturilor care ar fi adus, potrivit fostului premier, probleme de imagine in partid.

„PNL nu a ezitat, nu s-a razgandit, nu a schimbat niste decizii pe care le-a luat cu altele. PNL a fost nevoit ca intr-un timp scurt sa faca o succesiune de alegeri din motive care nu-i apartin”, a sustinut Antonescu.

Totodata liderul PNL l-a invitat pe Tariceanu „sa se ocupe cu altceva daca acesta considera ca este prea stresanta activitatea in conducerea PNL”.

„Nu as califica drept stresanta (nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor – n.r.) daca cineva face parte din conducerea unui partid si considera stresante sau prea stresante asemenea imprejurari, e bine sa se ocupe cu altceva. (…) Daca are in vedere presedintele, nu, nu e nicio incordare, e in fisa postului de presedinte. Daca se refera la alti membri ai conducerii, nu mi s-au parut ca sunt incordati. Sunt discutii, sunt ipoteze, domnia sa personal nu mi s-a parut foarte stresat in aceasta perioada. Daca a fost, e un om cu suficienta experienta politica in functii importante ca sa fie obisnuit cu stresul”, a mai precizat Antonescu.

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca la nivelul conducerii PNL exista „o incordare”, „un stres” legate de situatia de la Transporturi si a admis ca aceasta situatie a creat o problema de imagine partidului.

„Cred ca exista o anumita incordare la nivelul conducerii PNL din cauza evenimentelor care s-au succedat in ultima vreme, si cu Silaghi si cu situatia creata cu nominalizarea lui Nini Sapunaru. Probabil ca intotdeauna exista, daca analizam post-factum, si variante mai bune, dar sigur ca este probabil un anumit stres care functioneaza si care a dus la aceasta situatie in final, o situatie care a creat o problema de imagine fara indoiala PNL. Dar, ma rog, in aceasta lupta permanenta intre institutii, in aceasta lupta intre Guvern si Presedintie, lucrurile acestea pana la urma aproape ca sunt consecinta naturala”, a spus Tariceanu.

El a mai precizat, raspunzand unei intrebari, ca se va implica in campania lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidentiale in masura in care va considera ca programul prezidential se suprapune cu obiectivele majore pe care PNL si USL le au.

„Trebuie sa vedem cum va evolua PNL si vreau sa sper ca PNL se arata ca un partid suficient de mare care este capabil sa conduca doua proiecte simultan: pe de o parte, proiectul care vizeaza alegerile prezidentiale, pe de alta parte, proiectul care vizeaza existenta si evolutia acestui partid in fata electoratului propriu, dar ca partid. Senzatia mea este ca in ultima perioada energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidentiale si temele majore cu care noi ne adresam electoratului propriu au fost intr-o oarecare masura lasate in planul doi”, a mai spus Tariceanu.

El a mai aratat ca proiectul prin care Crin Antonescu va candida la sefia statului cu sprijinul PSD reprezinta singurul cu care Antonescu poate sa ajunga presedinte al Romaniei.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii
  • DACA ACEST MINISTRU, NU FACE CURATENIE, E JALE… “Pentru fostul ministru,penalul Relu Fenechiu, managementul privat înseamna ca aceia care au devalizat ani la rând sistemul feroviar românesc, cum este cazul directorilor Micu, Dorobanțu sau Ghibu, trebuiesc promovaţi ca manageri privaţi, dar remuneraţi împărăteşte.
    Astfel, devalizatorul de ieri, este de astăzi managerul de succes şi, ca atare, trebuie plătit cu mii de euro pe lună.
    Valentin Dorobanţu, managerul privat de la CFR Călători, va fi verificat de Consiliul Concurenţei pentru desfiinţarea a peste 150 de trenuri de călători , toate rentabile pentru companie .
    Totodată, inspectorii de concurenţă vor analiza şi modul de acordare a subvenţiei .
    Mai mult, Valentin Dorobanţu s-a înţeles cu liderul sindical Iulică Măntescu ca angajaţii care au manifestat împotriva Guvernului „să fie consideraţi în deplasare în interesul serviciului”

Adauga un comentariu