National

Antonescu: Ponta N-A FOST ATENT in chestiunea Kosovo, nu premierul decide ce state se recunosc

Publicat: 24 oct. 2013
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astazi, la Slatina, ca Victor Ponta nu a fost foarte atent la comunicare cand a vorbit despre pozitia fata de Kosovo, potrivit agentiei de stiri Mediafax.

„Exista mai multe detalii legate de asta. Ponta probabil ca nu a fost foarte atent la comunicare, in sensul ca domnia sa, cel putin asa am inteles, a dat garantii ca se va recunoaste Kosovo, dar sa plece Basescu odata. Nu putea, nu era in masura sa dea aceste garantii, pentru ca nu prim-ministrul hotaraste ce state se recunosc sau nu”, a declarat Crin Antonescu.

Liderul PNL a mai aratat ca aceasta este o decizie ce tine de politica externa, „ce tine si de presedinte, si de Guvern si de Parlament”.

„Probabil ca domnul Ponta a avut in vedere discutii care deja au inceput, au fost niste consultari si discutii oficiale, chiar in Guvern, Comisia de politica externa din Parlament, presedintii celor doua Camere, in legatura cu acest subiect si asta pot sa va spun, exista elemente noi”, a mai afirmat Crin Antonescu.

El a explicat ca Romania s-a pronuntat, alaturi, la vremea respectiva, de Spania, Cipru si Slovacia, acestea fiind tarile care nu au recunoscut Kosovo.

Adauga un comentariu