National

Antonescu: Sa nu ne pierdem umorul. Criza cu Coreea de Nord a fost depasita, o sa trecem si de cea cu PC

Publicat: 21 iun. 2013
1

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat astazi, comentand pozitia exprimata de PC despre ACD, ca nu trebuie pierdut simtul umorului nici in momentele grele, el adaugand: „Omenirea a putut depasi criza creata la un moment dat de Coreea de Nord(…), o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC”, potrivit Mediafax.

Antonescu a fost intrebat cum vede pozitia exprimata de conservatori, care au apreciat protocolul ACD drept nefunctional.

„Nu trebuie sa ne pierdem simtul umorului nici in momentele grele, ceea ce nu inseamna ca nu luam lucrurile in serios. Omenirea a putut depasi, de pilda, criza creata la un moment dat de Coreea de Nord, a fost o amenintare foarte seriosa. Pana la urma au putut fi depasite, si o sa putem si noi depasi aceasta criza cu PC”, a raspuns Antonescu.

El a fost chestionat daca a primit scrisoarea inaintata de presedintele PC, Daniel Constantin, care ar fi facut referire la situatia ACD.

„Am probleme de corespondenta vad, la un moment dat si domnul Basescu mi-a trimis o scrisoare la care se pare ca nu am raspuns. In fine, am trecut si peste asta, voi vedea exact ce scrisoare mi-a trimis Daniel Constantin. Nu m-am asteptat, in sensul ca ne-am intalnit fizic destul de des in ultima vreme si nu mi-a spus macar sa caut in cutia postala”, a replicat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca asteapta o discutie oficiala cu liderii PC in care sa fie clarificate lucrurile, iar dialogul nu se poate purta prin intermediul televiziunilor.

„Nu putem comunica doar prin televizor, evident fiecare pentru milioanele noastre de alegatori, ca partid si la televizor, ca sa stie oamenii (…) Milioane de alegatori ale conservatorilor, milioanele de alegatori ale liberalilor, sa stie ce pozitii avem”, a comentat Antonescu.

El a mentionat ca nu sunt reuniuni ale USL la care sa nu fie reprezentat si PC, insa a admis faptul ca nu au mai fost organizate sedinte speciale ale ACD.

„Asta nu a fost deloc in detrimentul PC, pentru ca am fi putut fi si intr-o asemenea varianta (…) Puteam sa avem si varianta in care inainte de intalnire USL sa avem o intalnire ACD si dupa aceea sa ma intalnesc numai eu cu dnul Ponta, in calitate de copresedinti ai aliantei, ca numai noi suntem, si eu sa-l reprezint in aceste intalniri si pe domnul Daniel Constantin. Mi s-a parut mai simplu, mai colegial, si oricum mai convenabil pentru PC sa ne intalnim direct toti trei, de la o vreme si cu domnul Gabriel Oprea, care e presedintele UNPR si sa luam toate deciziile impreuna”, a mai declarat Antonescu.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, aratand ca din discutiile avute privind activitatea in plan local s-a constatat ca protocolul cu ACD fizic nu functioneaza.

Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nemultumirile PC privind activitatea ACD se pot lamuri prin discutii intre liderii PNL si PC, mentionand ca relatiile sunt cel putin normale, iar conservatorii nu au nicio limitare sa candideze pe cont propriu la PE.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta considera ca decizia Partidului Conservator de a-si prezenta pozitiile ca partid distinct in USL nu va afecta functionarea Uniunii, deoarece este normal sa existe uneori „mici frecusuri”, care nu vor influenta insa stabilitatea USL.

„Totdeauna sunt discutii intr-o alianta, unele mai vizibile, altele mai putin vizibile, sunt absolut convins ca lucrurile vor mege bine”, a spus Ponta.

Comentarii
  • Tu stii sa raspunzi la scrisori sau mai bine zis la treburi serioaseale tari,esti un trintor notoriu dar te pricepi sa inzghebezi repere o constitutie in favoarea voastra a mogililor ,hoti si fara pic de bun simt

Adauga un comentariu