Sport

Antrenor olimpic, acuzat ca a vrut sa violeze doua sportive minore

Publicat: 20 apr. 2013
1
Antrenorul de lupte Radu Ana a fost acuzat de doua sportive ca ar fi intrat peste ele in camera si ar fi incercat sa le violeze. Barbatul a fost deja demis de federatie.
Antrenorul olimpic Radu Ana, in varsta de 46 de ani, a fost demis de federatie dupa ce a fost acuzat de doua sportive minore ca ar fi incercat sa le violeze, scrie gsp.ro. Si colegele sportivelor sustin acuzatia: „Domnul Ana a plecat dupa ce a vrut sa se culce cu doua fete. Venea beat la antrenamente”.
Contactat telefonic de jurnalisti, Radu Ana a precizat: 
„Domne, stiu si eu cine v-a zis voua de asta. E unul care vrea sa dea in mine, are legatura cu unele dintre fete. Sa va povestesc: la Centrul de la „Mircea Eliade”, eu sunt de toate, profesor, antrenor, pedagog, paznic. Sunt singurul care sta acolo cu fetele. M-am dus sa le trimit la culcare, le-am zis sa se culce. Asta a fost tot”.
Initial, FRL (Federatia Romana de Lupte), prin vocea secretarului general Andrei Vasile, a negat tentativa de viol: „Nu stiu de asa ceva, cred ca e doar o incercare a cuiva de a face un nou scandal! Probabil ca domnul Ana a fost dat afara pentru unele divergente avute cu antrenorul coordonator Toarca. Nicidecum pentru asa ceva! Bine, eu nu am informatii, nu am participat la respectivul Birou Federal”.
Totusi, oficialul lasa de inteles ca a avut loc un incident. „Bine, stiti cum e, la Bucuresti au venit fetele din toata tara. La unele, educatia e precara. Le-o fi trimis omul la culcare, alea nu au vrut… E greu sa lucrezi cu fetele, au toanele lor, s-a dus omul sa le potoleasca”, a comentat Vasile.
Radu Ana este fost campion european la juniori, categoria 54 de kilograme. Sportiv la Steaua, a obtinut acest titlu in anul 1987. Pana la demiterea sa, luna aceasta, a mai lucrat la Steaua si la Centrul Olimpic.
Adauga un comentariu