Fotbal extern

Antrenorii in costum, mai buni decit cei in trening

Publicat: 22 feb. 2011

Cercetatorii de la Universitatea din Portsmouth au studiat efectul pe care prezenta antrenorului o are asupra jucatorilor, subliniind ca tehnicienii care se imbraca in costum sunt considerati mai buni decat cei care poarta trening, scrie The Daily Telegraph.
„Am descoperit ca felul in care se imbraca antrenorii are un efect direct asupra felului in care jucatorii percep priceperea acestuia. Jucatorii vor ca antrenorul sa le ofere sfaturi tehnice, sa-i motiveze si sa-i conduca. Un antrenor in costum sugereaza curaj, indemanare, iar acest lucru este ideal pentru meci. In studiul nostru, antrenorii care poarta costum sunt perceputi ca fiind mai buni strategi decat atunci cand poarta trening”, a declarat Richard Thelwell, de la Universitatea din Portsmouth.

Conform acestui studiu, tehnicienii „subtiri si in forma”, precum Jose Mourinho sau Arsene Wenger, reusesc mai usor sa-si motiveze jucatorii, decat un antrenor mai „plinut”, cum este cazul lui Sam Allardyce.
„Sfatuiesc antrenorii ca in ziua meciului, cand strategia si motivarea sunt importante, sa poate costum”, a afirmat Dr Richard Thelwell.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit