Stiri medicale

Anual, 60 de mii de romani afla ca au cancer

Publicat: 16 dec. 2010

Datele furnizate de Ministerul Sanatatii arata ca, numarul persoanelor diagnosticate cu tumori canceroase creste de la an la an.

In Romania numarul persoanelor care decedeaza din cauza cancerului este mai mare cu 20 la suta comparativ cu rata mondiala, potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate. „Unul dintre motivele principale identificate este lipsa tratamentelor moderne de radioterapie. Din ultimele statistici oferite de Ministerul Sanatatii, din cei 385.000 pacienti romani luati in evidenta, o mare parte pot urma un plan complet de radioterapie moderna”, a afirmat Mircea Gongu, medic specialist oncolog Gral Medical.

Cum pot fi salvati insa acesti pacienti? Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie. „Aparatele performante de ultima tehnologie au reusit, pe plan mondial, sa ofere tratament 100% pentru cancerele in faze de evolutie a bolii, la care speranta de viata era minima”, sustin reprezentantii Gral Medical. In Romania, o varianta in acest sens o ofera Primul Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului, OncoFort. Nucleul centrului il reprezinta departamentul de radioterapie dotat cu un accelerator de particule de ultima generatie. Unitatea, realizata dupa modelul austriac, a devenit unul dintre cele mai renumite centre din Europa. O sedinta de radioterapie dureaza cateva minute, in functie de particularitatile fiecarui cazloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit