Sport

Anul 2016 vine cu vesti bune pentru Steaua. Armata pregateste un parteneriat cu Gigi Becali

Publicat: 11 ian. 2016
1

Schimbarile de la nivelul Guvernului României ar putea ajuta Steaua, în relatia cu Armata. Noul ministru al Apararii, Mihnea Motoc, a înfiintat o comisie speciala care în 2016 ar putea remedia conflictul dintre clubul de fotbal condus de Gigi Becali si Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Pe 22 martie 2015 a jucat Steaua ultima data în Ghencea, la victoria cu 4-1 contra Viitorului. În luna iulie, a parasit cu totul baza sportiva a Armatei, luând si o parte din bunurile care apartineau clubului. Chiar daca presedintele echipei de fotbal, Valeriu Argaseala, a avut câteva întrevederi cu sefii Ministerului Apararii Nationale si cu omologul sau de la CSA, generalul George Boroi, cele doua parti înca nu au ajuns la un acord.

Între timp, stadionul pe care Steaua a avut cele mai mari realizari nu a mai fost folosit si nici îngrijit asa cum ar fi trebuit si continua sa se degradeze, în timp ce campioana României din ultimii 3 ani a ajuns sa joace meciurile de pe teren propriu la Pitesti sau chiar la Cluj si sa se antreneze la Clinceni, Mogosoaia sau Buftea.

Acum, noua conducerea a MApN intentioneaza sa valorifice baza sportiva din Ghencea, iar o miscare prin care Armata ar fi un câstig si la capitolul imagine ar fi o reconciliere cu Steaua. Mihnea Motoc, investit de putina vreme în functie, ar vrea sa faca un parteneriat public-privat cu Gigi Becali, potrivit Gazetei. O parte din angajamentul pe care si-l va lua Ministerul este sa ofere o suma de bani Clubului Sportiv al Armatei, pentru o reconstruirea partiala a arenei din Bulevardul Ghencea si pentru întretinerea bazei de pregatire. La precedentul acord dintre echipa detinuta de Gigi Becali si Armata, folosirea bazei de pregatire era conditionata si de disputarea câtorva meciuri pe stadionul Steaua.

30.000 de euro platea FC Steaua Bucuresti catre CS Steaua Bucuresti pentru fiecare meci disputat în Ghencea, potrivit lui Valeriu Argaseala.
Stadionul Steaua (28.000 de locuri) a fost gazda celei mai galonate echipe din România înca din 1974. Arena a fost inaugurata pe 9 aprilie 1974, cu ocazia unui meci amical Steaua – OFK Belgrad 2-2.

Adauga un comentariu