National

Anunt de ULTIMA ORA despre Legea RCA

Publicat: 25 feb. 2016
1

Autoritatatea de Supraveghere Financiara (ASF) a transmis Parlamentului si Ministerului Finantelor propunerea pentru proiectul Legii RCA.

Propunerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule a fost inaintata, joi, comisiilor de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor, precum si Ministerului Finantelor Publice, informeaza Agerpres.

Proiectul de lege propus are in vedere reglementarea contractului de asigurare RCA pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, in baza caruia sunt stabilite conditiile generale si particulare ale acoperirii unei asigurari RCA.

Proiectul reglementeaza persoanele care au obligatia sa incheie contracte RCA si exceptiile de la aceasta obligatie, limitele teritoriale de acoperire, limitele de raspundere, riscurile acoperite si excluderile, elemente privind stabilirea si plata despagubirilor, facilitatile si penalizarile aplicabile asiguratilor si asiguratorilor, organizarea si functionarea Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Romania ca fond national de protectie.

Proiectul a fost elaborat in urma consultarilor cu Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania — UNTRR, Confederatia Patronala din Industria Romana (CONPIROM), FEDRA, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI).

O data cu proiectul de act normativ au fost transmise si propunerile discutate in cadrul grupului de lucru dedicat, dar care nu au fost incorporate in document, insotite de comentariile si observatiile ASF, precizeaza institutia.

Adauga un comentariu